ma3ek Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Hejkum :) udało mi się dorwać tego potwora.. (dzięki Ghazi :wink:) i teraz mam pytanie do szanownego forum: czy jest sens stosować węże, króćce i co tam jeszcze w rozmiarze 12wewn (węże 12/16) skoro wyloty z Hydora mają fi 9mm :?: prosze o odpowiedź :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Wylot ma gora 2cm dlugosci a potem woda sie "rozpreza". Jezeli dasz tak duze weze to bedziesz miec male opory na wezasz a co za ty idzie moze i mniejsze temperatury. Jezeli to jest 9mm to niewarto sie bawic i zastosowac normalne przewody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 co to znaczy "normalne przewody"? to znaczy, że ma być 12/16 czy 9/12? który wariant lepszy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ja mam 12/16 i jest ok, mniejsze weze beda ci sie zaginaly zaraz po zejsciu z wlotu/wylotu. Jezeli to jest 9mm to niewarto sie bawic i zastosowac normalne przewody. Nie wiem o co chodzi ? ;] przeciez weza 9/12 nie wepchniesz na Hydorka, bo jak juz pisalem beda sie zalamywaly weze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 9/12mm Jezeli pompka miala by wylot 12mm to mozna by sie pobawic w wieksze weze a tak to niewarte zachodu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ja ma 12/16 i jest gut ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ma3ek czy nowa (używana) pompka jest głośna? słyszałem, że po jakimś czasie buczy :( Ja chyba kupię Hydora L-20, nowego :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 moja od nowosci buczy :? Juz probowalem wszystkiego i nadal jak mam cisze w mieszkaniu to slysze buczenie :evil: Nie lubie hydora :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Którą wersją masz L-20 cz L-30? Podobno L-20 są niesłyszalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ja kupiłem używaną L-30 od Ghazi'ego.. on też kupił używaną od kogośtam.. i - to smutne - ma krzywy witnik, to znaczy oś wirnika jest krzywa. w położeniu pionowym lekko buczy ale w każdym innym do buczenia dochodz i brzęczenie :? no cóż, cudów za 120 zeta nie mogłem się spodziewać. w najgorszym wypadku wymienię wirnik (15 zł) narazie testowałem w wannie gdyż nie mam całego "klopa" skompletowanego - brakuje węży i bloków. o głośność się nie martwię: skoro udało mi się zupełnie wyciszyć (a przy tym dobrze schłodzić) mojego piszczącego, zgrzytającego, tykającego i wyjącego Maxtora to i z pompką powinienem sobie poradzić :wink: zgodnie z waszymi radami założę węże 12/16 (przejadę się do Obi po CellFast'a.. wielu z was mówi, że dobre) i zamówię bloki z króćcami 12wewn :) jak całość będzie hulała.. dam znać. narazie wielkie dzięki za pomoc. pozdrowionka :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 ja tam wkręciłem w gwinty w pompce szybkozłączki wtykowe 12 mm i wszystko gra..., przynejmniej stosunkowo łatwo ułożyć waż 12, hydor faktycznie dość głośny jest... suygieruje postawienie go na firmowych przylepcach... jak go docisnołem do obudowy to troszke ucichł... l 20 też zupełnie bezgłośny nie jest bo go używałem.... choć definitywnie cichszy od L 30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 To teraz masz L-30? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 ja tam wkręciłem w gwinty w pompce szybkozłączki wtykowe 12 mm i wszystko gra...wkęciłeś półcalówki? są szczelne? czy czymś uszczelniałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 ma3ek a co w tym dziwnego ze wkrecil , w hydorku jest normalny gwint 1/2 " wszytyko wchodzi choinki , szybko zlaczki czo chcesz a uszczeinic mozna nawet ta gumka ktora jest w zestawie lub teflon /sylicon , co do problemu drgan hydora ja zrobilem to tak http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=77437&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 kupiłem złączki 12mm na gwincie 1/2" na www.pneumatyka.sklep.pl, uszczelniłem taśmą teflonową i jak to mówią "gro to i buczy" ;) wszystko szczelne i fajnie działa nie ma problemów z podłączaniem węży przynajmniej... gdyby tylko ten hydorek był cichszy... tak miałem L 20 teraz mam L 30 II metoda na gąbce odpada bo pomimo posiadania BIG TOWERA nie mam tyle miejsca w budzie żeby tak to ułożyć (karty PCI).... może usztywnie mocowanie wału... alebo dokłądniej się przyjrze temu czy jest prosty ma ktos jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 co do problemu glosnosci to jescze jedna mala osobista uwaga , problem jest w mocowaniu wirnika :) ( oczywiscie to wiedza wszyscy ) ja po pierwszym uruchomieniu chcialem oddac do reklamacji :) , proponooje kilka razy wykjac wirnik z osia i gumkami zamocowac , odpalic pompe w misce polaczyc wyjscie z wejsciem wyjac i sprawdzic , naprawde roznica moze byc kolosoalna , naprawde tego chydorka prawie teraz nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Jak go "zamocować gumkami" ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 on jest mocowany w goomkach fabrycznie , sloza one do mocowania osi problem w tym ze jak te goomki sie jakos hoojowo uloza to hydor starsznie halasooje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 bez problemów można je ściągnąc? tak się im przyglądam i mam obawy :? jeśli można je bezkarnie ściągać to może uda mi się ściągnąć też wirnik-magnetyczny i wirnik-łopatki i wyprostować wał :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 normalnie mozna je wyciagnac :), tyle ze wlozyc je potem prawidlowo to juz sztuka , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...