Skocz do zawartości
halibut

ECS K7S5A PRO +FSB 166mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakies pomysły jak odpalić ECSa K7S5A PRO z FSB 166mhz?

na ustawieniach 133/133 wszystko ok jest, ale juz po zmianie na 166/133 następuje śmierć kliniczna :) i tylko clear CMOS... dodam ze mam Athlona 1800 XP (tb) i 256 MB DDR (333mhz noname). Tylko błagam nie piszcie ze ECS to shit bo oczekuje troche innych odpowiedzi... :) z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie czytałem na jakimś zagranicznym forum ze na nieoficjalnym biosie da rade bez problemu 166mhz wyciągnąć a nawet 180 przy drobnym modzie płyty... tylko troche się boje flashować bios na coś takiego. To juz mój trzeci K7S5A... poprzedniego właśnie skwasiłem przy nagrywaniu niefirmowego biosu. Jeśli chodzi o napięcie to niestety na tej płycie (oficjalnie) nie ma możliwości zmiany... :( no cóż... taki juz los jak sie nie pomyśli wcześniej i sie oszczędza na mobo... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie czytałem na jakimś zagranicznym forum ze na nieoficjalnym biosie da rade bez problemu 166mhz wyciągnąć a nawet 180 przy drobnym modzie płyty... tylko troche się boje flashować bios na coś takiego. To juz mój trzeci K7S5A... poprzedniego właśnie skwasiłem przy nagrywaniu niefirmowego biosu. Jeśli chodzi o napięcie to niestety na tej płycie (oficjalnie) nie ma możliwości zmiany... :( no cóż... taki juz los jak sie nie pomyśli wcześniej i sie oszczędza na mobo... :)

co do napiecia to nie ma problemu, drut mod i d przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi