halibut Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Macie jakies pomysły jak odpalić ECSa K7S5A PRO z FSB 166mhz? na ustawieniach 133/133 wszystko ok jest, ale juz po zmianie na 166/133 następuje śmierć kliniczna :) i tylko clear CMOS... dodam ze mam Athlona 1800 XP (tb) i 256 MB DDR (333mhz noname). Tylko błagam nie piszcie ze ECS to shit bo oczekuje troche innych odpowiedzi... :) z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 ta plytka nie obsluguje fsb 166 oficjalnie wiec nie spodziewaj sie cudow, chipset sis 735 byl odpowiedzia na kt266a ze stajni via, oba oficjalnie obsluguja tylko fsb 133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Może proc nie wytrzymuje? Podnieś mu napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 na tej mobo takie fsb to hardcore ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 wlasnie czytałem na jakimś zagranicznym forum ze na nieoficjalnym biosie da rade bez problemu 166mhz wyciągnąć a nawet 180 przy drobnym modzie płyty... tylko troche się boje flashować bios na coś takiego. To juz mój trzeci K7S5A... poprzedniego właśnie skwasiłem przy nagrywaniu niefirmowego biosu. Jeśli chodzi o napięcie to niestety na tej płycie (oficjalnie) nie ma możliwości zmiany... :( no cóż... taki juz los jak sie nie pomyśli wcześniej i sie oszczędza na mobo... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 wlasnie czytałem na jakimś zagranicznym forum ze na nieoficjalnym biosie da rade bez problemu 166mhz wyciągnąć a nawet 180 przy drobnym modzie płyty... tylko troche się boje flashować bios na coś takiego. To juz mój trzeci K7S5A... poprzedniego właśnie skwasiłem przy nagrywaniu niefirmowego biosu. Jeśli chodzi o napięcie to niestety na tej płycie (oficjalnie) nie ma możliwości zmiany... :( no cóż... taki juz los jak sie nie pomyśli wcześniej i sie oszczędza na mobo... :)co do napiecia to nie ma problemu, drut mod i d przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...