Skocz do zawartości
kukar

radiator na pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc w kwesti radiatorków do RAM, a konkretnie ich przyklejenia. Czym przykleić takie radiatorki. Czy klejem termoprzewodzącym? Czy taśma przylepna, która jest dołanczana do niektórych radiatorków wystarczy czy można sobie ją podarować?

No i sprawa gwarancji i naklejek na RAMie. Zdaję sobie sprawe że te naklejki bedą przeszkadzać w odprowadzaniu ciepła i należałoby je usunąć. Tylko jak to zrobić abym nie stracił gwarancji (no i czy jest potrzebne ich odklejanie)

Pozdrowienia

kukar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz pamięci i jakie napięcie? Grzeją się?

Naklejek gwarancyjnych raczej nie odkleisz bez ich uszkodzenia, a jeśli je zostawisz to będą przeszkadzać.

Radiatory przyklej na taśmę termoprzewodzącą (możesz kupić na forum od Rosia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak mam 2 moduły KINGMAX 433 jeden starszy drugi nowszy ten nowszy biega 466 ale ten starszy szedł max 438 na 2.8V więc próbowałem go wygrzać (piekarnik, mikrofala tak do 110 C) i nic nie dało , choć wcale się prawie nie grzały założyłem na niego radiatory taka zbieranina wszystkich jakie miałem kawałki pocięte i posmarowałem polską pastą H która ostro się klei (zasysa) dodatkowo aby się nie suwały użyłem zwykłej gumki receptówki którą założyłem na moduł pamięci i wszystko się trzyma!!!! Rezultat choć mizerny jest przed założeniem max 438 a teraz 446 1,5 godziny gold memory przechodzi bez błędów !!! co do stickersów to radzę usunąć ten oryginalny w formie naklejki od Kingmaxa bezproblemowo zdjąłem i nakleiłem z tyłu a ten ze sklepu miałem z tyłu ja by mi na kość nakleił to bym go poprosił żeby mi na tył nakleił bo chcę radiatory założyć!!!!

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi