Jump to content
Halfi

czujnik temp na cpu

Recommended Posts

Witam właśnie zakupiłem panel AerogateII i nie wiem czy dobrze zamocowałem czujnik temp na procku.

A wiec szukałem jak zamontować czujnik i natknąłem się na stronie colermastera na fotkę, na której czujnik jest z boku rdzenia.

i o to moje pytanie, czy takie mocowanie czujnika jest prawidłowe ? czy może czujnik lepiej dać pod jądro procka ? sam już nie wiem pomóżcie

z gory dzieki

teraz mam wlasnie z BOKU jadra ;) i temp roznia sie miedzy mbm a czujnikiem o 6c.

chodziło mi o to raczej czy czujnik nie powinien być pod procesorem ...kiedys widziałem fotke na necie gdzie czujnik byl własnie pod jądrem procka a kabelki wychodziły miedzy jego nóżkami :D

teraz mam wlasnie z BOKU jadra ;) i temp roznia sie miedzy mbm a czujnikiem o 6c.

chodziło mi o to raczej czy czujnik nie powinien być pod procesorem ...kiedys widziałem fotke na necie gdzie czujnik byl własnie pod jądrem procka a kabelki wychodziły miedzy jego nóżkami :D

----------------------

Athlon 1466/2600mhz 13x200 1,9v DLT3C JIUHB 0308SPMW / WC DD RBX & HC / Abit NF7-S v.2.00 / 768 mb 400mhz TwinMOS 2-3-3-8 / GB Radeon9700pro 325 /310 @ 400/345 / Antec TruePower 430w / Maxtor SATA 80GB, Baracuda 40GB, IBM 20GB / LG combo 12x8x48x6x /

nic dziwnego ;)