Halfi Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 Witam właśnie zakupiłem panel AerogateII i nie wiem czy dobrze zamocowałem czujnik temp na procku. A wiec szukałem jak zamontować czujnik i natknąłem się na stronie colermastera na fotkę, na której czujnik jest z boku rdzenia. i o to moje pytanie, czy takie mocowanie czujnika jest prawidłowe ? czy może czujnik lepiej dać pod jądro procka ? sam już nie wiem pomóżcie z gory dzieki Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sailence Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 na jądro proca? głupiś? :D przecież do powierzchnii rdzenia musi dokładnie przylegać radiator :!: najlepszym miejscem będzie miejsce między radiatorem, a procesorem, tuż obok rdzenia, ale nie między nimi! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Halfi Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 teraz mam wlasnie z BOKU jadra ;) i temp roznia sie miedzy mbm a czujnikiem o 6c. chodziło mi o to raczej czy czujnik nie powinien być pod procesorem ...kiedys widziałem fotke na necie gdzie czujnik byl własnie pod jądrem procka a kabelki wychodziły miedzy jego nóżkami :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sailence Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 więc ta z 'boku jądra' jest prawidłowa, mobo mierzy z pewnym błędem Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Halfi Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 dzięki za upewnienie Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MARIOSKARPA Posted July 2, 2004 Report post Posted July 2, 2004 teraz mam wlasnie z BOKU jadra ;) i temp roznia sie miedzy mbm a czujnikiem o 6c. chodziło mi o to raczej czy czujnik nie powinien być pod procesorem ...kiedys widziałem fotke na necie gdzie czujnik byl własnie pod jądrem procka a kabelki wychodziły miedzy jego nóżkami :D ---------------------- Athlon 1466/2600mhz 13x200 1,9v DLT3C JIUHB 0308SPMW / WC DD RBX & HC / Abit NF7-S v.2.00 / 768 mb 400mhz TwinMOS 2-3-3-8 / GB Radeon9700pro 325 /310 @ 400/345 / Antec TruePower 430w / Maxtor SATA 80GB, Baracuda 40GB, IBM 20GB / LG combo 12x8x48x6x / nic dziwnego ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...