dextor Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Witam Dla sprawdzenia zainstalowałem ostatnio Ide Miniport Driver ... wcześniej miałem sterowniki do IDE z paczki VIAHyperion ... od razu w oczy rzuciło mi się że Windows XP uruchomił się duuużo szybciej niż na tych z VIAHyperion ... no i dziwi mnie czemu VIA nie wrzuca tych sterowników standardowo do paczki sterowników ?? Jest jakiś myk z tym IDE Miniport ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 w via hyperion są jakieś stery do ide, przy instalacji pyta czy właczyć tryb DMA. na sis stery do ide poprawiają wyniki benchmarków dysku ale składowe czyli transfery sągorsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Witam Dla sprawdzenia zainstalowałem ostatnio Ide Miniport Driver ... wcześniej miałem sterowniki do IDE z paczki VIAHyperion ... od razu w oczy rzuciło mi się że Windows XP uruchomił się duuużo szybciej niż na tych z VIAHyperion ... no i dziwi mnie czemu VIA nie wrzuca tych sterowników standardowo do paczki sterowników ?? Jest jakiś myk z tym IDE Miniport ?? Jest dokładnie tak samo jak dla nForce z SW IDE: są do [gluteus maximus]! Gryzą się z ASPI: więc zapomnij o CD-ROMo podobnych. Proste pytanie - szybka odpowiedź. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pAq85 Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 też używam od jakiegoś czasu tych sterów, i jestem z nich zadowolony. Trochę poprawiają wydajność, ale nie ma aż tak dużych różnic, ale lepsze coś niż nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...