Kiryaf Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Kupiłe procesor Athlon XP 2000+ i chłodzenie do Athlona 3000 Strasznie mi się grzeje. CZEMU :( Jaka powinna być tęperatura. I jaka jest maksymalna tęperatura Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimmeri Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 z tego co wiem athlony sie sporo grzeja - zobacz na oficjalnejstronie producenta www.amd.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Nic nie znalazłem ciekawego na tej stronie :( A napewno teperatury pracy Dzieki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 Napisz co to za chłodzenie i jakie masz temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Mam radiator 7cm/7cm/5cm Wentylator 8cm/8cm/1,5cm Na opakowaniu pisze że jest przeznaczony do Athlona 3000 A tęperaturę w biosie po uruchomieniu komputera i kilku minutach mam 60*C Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 z tego co wiem athlony sie sporo grzeja - zobacz na oficjalnejstronie producenta www.amd.pl to masz coś stare informacje....thunderbirdy może i się bardzo grzały ale T-Bredy i Thortony wydzielaja prawie tyle samo ciepla co p4 albo i mniej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 pewnie kupiles starego PALOMINO ktory sie tak grzał :] albo uzyles kiepskiej pasty ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 1. jak mowil lukasz mozesz miec [tak jak ja] athlona na rdzeniu palomino, a one sie strasznie grzeja. 2. moze kupiles jakis badziewne te chlodzenie!! [napisz dokladnie jakie] 3. mozesz miec kipska paste termoprzewodzaca. 4. moze nalozyles za duzo pasty, a moze w ogole nie nalozyles!!??!!??!!?? :? 5. mozesz miec kiepska cyrkulacje powietrza w obudowie!! [napisz czy obudowa otwarta, zamknieta, czy masz w niej jakies wiatraczki nawiewajace/wywiewajace powietrze z obudowy] 6. jest jeszcze duzo mozliwosci jednak sadze ze to cos z tego co podalem wyzej!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Mam model "Igloo 2460 Light" Firmy "GlacialTech" www.GlacialTech.pl Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Mam model "Igloo 2460 Light" Firmy "GlacialTech" www.GlacialTech.pl Pozdrawiam lol ten cooler jets do bani, on to sie nadaje na cpu 1GHz mam mniej wiecej podobny i tez mam wysoka temp i na swoim palomino 2100+ mailem ok 60C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Słuchaj ten Cooler jest pod Athlona XP 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Słuchaj ten Cooler jest pod Athlona XP 3000+ moj tez :] to jest kijowy aluminiowy cooler, jest pod 3000+ bo zapewni mu bezpieczną temp w okolicach 65C a wiec moze byc pod niego ale to jest szajs !!! ile za niego dales 40zł ?? pożadny cooler kosztuje 100zł i jest na miedzi to sa w miare dobre coolery: 169zł 79zł albo cos takiego na tych coolerach miał być 45C www.4max.pl luknij tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 najpierw sprawdz jaki masz proc bo jak to palomino to tak się będzie grzał, mój 1800+ palomino na zalmanie 7000 alcu miał w stresie ponad 50 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Trzeba było boxa <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zamiast jakiegoś badziewnego coolera. AXP 2000+ puszczony na FSB160, wiatraczek boxowy i przy katowaniu prime nie przekracza 52stopni. Kup jakiegoś Whisper Rock IV albo tego nowego pentagrama, to będziesz miał normalne temperatury. A to że pisze na pudełku z wiatraczkiem 3000+ jest mało istotne. Na pewnym chłodzeniu wodnym też pisali że schłodzi proce do 10giga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A ten cooler z boksowej wersji tego procesora jest mniejszy i gorszy od mojego i jakoś wytrzymyje Czy to napewno wina chłodzenia ?? Acha mam Palomino no i 60*C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimmeri Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 to juz wiem dlaczego byl najtanszy w tym apollo :> - tezmialem to kupowac:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 I Co zrezygnowales A zjakich powodów Wystarczy kupić chłodzenie za 160zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Daj dobrą pastę np. Arctic Ceramique 16zł lub Arctic Silver V 30zł i zamontuj 2 wentyle w budzie, 1 wciągający i 1 wyciągający. Temperatura proca napewno spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Czy to możliwe że to wina procka a nie chłodzenia ?? Poniewarz mam możliwość wymiany go na Atchlona 2200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Czy to możliwe że to wina procka a nie chłodzenia ?? Poniewarz mam możliwość wymiany go na Atchlona 2200+ Nie zastanawiaj się nawet chwili tylko bież tego 2200+, palomino to 2100 jest max i grzeje się i nic z niego już NA PEWNO nie wyciśniesz a z 2200+ na thoroughbred to juz można pokombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale czy bębzie się mniej grzał ?? Jaką będzie miał tęperature ?? Macie jakis dobry program do sprawdzania tęperatury procka w Windowsie ?? No i jeszcze musze powiedzieć czemu chcę go zmienić w tym sklepie inaczej nici z 2200+ Co proponujecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ale czy bębzie się mniej grzał ?? Jaką będzie miał tęperature ?? Macie jakis dobry program do sprawdzania tęperatury procka w Windowsie ?? No i jeszcze musze powiedzieć czemu chcę go zmienić w tym sklepie inaczej nici z 2200+ Co proponujecie :D Miałem palomino 1800+ i w stresie było do 62 stopnie a teraz mam 1700+ thoroughbred i w stersie mam max 45 stopni przy kilkugodzinnym konwertowaniu DVD =>>divx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesie.k Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 U mnie na 2000+XP T-bread ok. 55 stopni - chlodzonko SilentBoostem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Ktoś jeszcze coś wie niech napisze poniewarz chcę cie wyrobić do poniedziałku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Mekhar [SSP] Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 No ja panowie mam tez T-bred 2000XP+ za cooler dalem 80zl rok temu nawet nie wiem jaki to jest i mi po 16h chodzenia temperatura nie przekracza 47-48 stopni, a np teraz siedze juz piątą 5 i temp procka jest 32 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Dlatego właśnie sie pytam czy to wina prosca ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalam Mekhar [SSP] Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Tak zdecydowanie, jak masz tylko okazje to wywal tego palomino i bierz innego. Jaki by nie był i tak bedzie lepszy ,ale w wiatrak tez opłaca sie zainwestowac pare zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Dlatego właśnie sie pytam czy to wina prosca ?? ale co w tylek cie grzeje ten procesor ?? ze tak sie boisz ?/ nie rozumiem cie ja knie krecisz to palomino jest ok , jak chesz krecic to wymien go na byle co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiryaf Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Hahaha bardzo śmieszne Juteo idę go wymienić na Athlona XP 2200+ Tylko co powiem tym w sklepie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Hahaha bardzo śmieszne Juteo idę go wymienić na Athlona XP 2200+ Tylko co powiem tym w sklepie ?? ale panika..boshe... i tak bedziesz mial niewiele nizsza temp ten procek bez problemu moze pracowac w takiej temp bez zadnych problemow, to jest jego normalna temp pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...