Skocz do zawartości
Kiryaf

Athlon XP 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co wiem athlony sie sporo grzeja - zobacz na oficjalnejstronie producenta www.amd.pl

to masz coś stare informacje....thunderbirdy może i się bardzo grzały ale T-Bredy i Thortony wydzielaja prawie tyle samo ciepla co p4 albo i mniej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jak mowil lukasz mozesz miec [tak jak ja] athlona na rdzeniu palomino, a one sie strasznie grzeja.

2. moze kupiles jakis badziewne te chlodzenie!! [napisz dokladnie jakie]

3. mozesz miec kipska paste termoprzewodzaca.

4. moze nalozyles za duzo pasty, a moze w ogole nie nalozyles!!??!!??!!?? :?

5. mozesz miec kiepska cyrkulacje powietrza w obudowie!! [napisz czy obudowa otwarta, zamknieta, czy masz w niej jakies wiatraczki nawiewajace/wywiewajace powietrze z obudowy]

6. jest jeszcze duzo mozliwosci jednak sadze ze to cos z tego co podalem wyzej!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam model

"Igloo 2460 Light"

Firmy

"GlacialTech"

www.GlacialTech.pl

Pozdrawiam

lol ten cooler jets do bani, on to sie nadaje na cpu 1GHz mam mniej wiecej podobny i tez mam wysoka temp i na swoim palomino 2100+ mailem ok 60C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj ten Cooler jest pod Athlona XP 3000+

moj tez :] to jest kijowy aluminiowy cooler, jest pod 3000+ bo zapewni mu bezpieczną temp w okolicach 65C a wiec moze byc pod niego ale to jest szajs !!! ile za niego dales 40zł ?? pożadny cooler kosztuje 100zł i jest na miedzi

to sa w miare dobre coolery:

169zł

Dołączona grafika

79zł

Dołączona grafika

albo cos takiego

Dołączona grafika

na tych coolerach miał być 45C

www.4max.pl luknij tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było boxa <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zamiast jakiegoś badziewnego coolera.

AXP 2000+ puszczony na FSB160, wiatraczek boxowy i przy katowaniu prime nie przekracza 52stopni.

Kup jakiegoś Whisper Rock IV albo tego nowego pentagrama, to będziesz miał normalne temperatury.

A to że pisze na pudełku z wiatraczkiem 3000+ jest mało istotne. Na pewnym chłodzeniu wodnym też pisali że schłodzi proce do 10giga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to możliwe że to wina procka a nie chłodzenia ??

Poniewarz mam możliwość wymiany go na Atchlona 2200+

Nie zastanawiaj się nawet chwili tylko bież tego 2200+, palomino to 2100 jest max i grzeje się i nic z niego już NA PEWNO nie wyciśniesz a z 2200+ na thoroughbred to juz można pokombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy bębzie się mniej grzał ??

Jaką będzie miał tęperature ??

Macie jakis dobry program do sprawdzania tęperatury procka w Windowsie ??

No i jeszcze musze powiedzieć czemu chcę go zmienić w tym sklepie inaczej nici z 2200+

Co proponujecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy bębzie się mniej grzał ??

Jaką będzie miał tęperature ??

Macie jakis dobry program do sprawdzania tęperatury procka w Windowsie ??

No i jeszcze musze powiedzieć czemu chcę go zmienić w tym sklepie inaczej nici z 2200+

Co proponujecie :D

Miałem palomino 1800+ i w stresie było do 62 stopnie a teraz mam 1700+ thoroughbred i w stersie mam max 45 stopni przy kilkugodzinnym konwertowaniu DVD =>>divx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie sie pytam czy to wina prosca ??

ale co w tylek cie grzeje ten procesor ?? ze tak sie boisz ?/ nie rozumiem cie ja knie krecisz to palomino jest ok , jak chesz krecic to wymien go na byle co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha bardzo śmieszne

Juteo idę go wymienić na Athlona XP 2200+

Tylko co powiem tym w sklepie ??

ale panika..boshe... i tak bedziesz mial niewiele nizsza temp ten procek bez problemu moze pracowac w takiej temp bez zadnych problemow, to jest jego normalna temp pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi