Skocz do zawartości
Kiryaf

Athlon XP 2000+

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie niewiem czy to możliwe ale właśnie jakieś 30 min. temy poczułem intensywny zapach palonej elektroniki. Natychmiast wyłączyłem kąpa i poczekałen chwile odpaliłem go i okazało się że wiatrak w zasilaczu się spalił. Powiem więcej nie działał od jakichś 3 dni. Od wtedy kiedy kupiłem procka. Wymieniłem wiatrak bo mam kilka takich na stanie i w jakiś cudowny sposób procek się nie grzeje ma 47*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oco ci czhodzi ? Napięcie na czym?

Napięcia jakie daje zasilacz do płyty głównej na liniach 12V 5V i 3.3V. możesz je sprawdzić w biosie w zakładce PC Health Status, albo pod windows w programie SpeedFan (można go pobrać stąd) lub MBM.

Napięcia powinny się mieścić w granicach:

dla 12V 11.4-12.6

dla 5V 4.75-5.25

dla 3.3V 3.16-3.43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bla bla bla...

dla 12V  11.4-12.6

dla 5V    4.75-5.25

dla 3.3V 3.16-3.43

mowisz o teoretycznych 10% wachan napiec,

ale tak na serio to bardzo czesto 10% odchyly powoduja restarty...

wiec ja bym tam nie szastal na prawo i lewo teoria... :|

co do tematu: to temp na tym coolerze bedziesz mial pewnikiem o jakies 5 stopni mniejsza - poprostu [ciach!] cooler i tyle... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz spytam jak zmienie na Athlona 2200+ to jaka będzie tęperatura ??

Napewno będzie trochę niższa niż na twoim obecnym procesorze.

Co do coolera jaki masz to jeśli nie masz zamiaru bawić się w o/c to w zupełności wystarczy. Ja miałem przez ponad rok Palomino 1800+ na jakimś badziewnym coolerze, temperatura nie schodziła poniżej 52*C w stresie 63*C i nic sie nie stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobosz o co ci chodzi?? czego ty chcesz od ludzi bo nie rozumiem??!! :|

on jest wogole jakis dziwny , tez nie wiem o co mu ciagle chodzi, ludzie mu tlumacza a ten swoje, całkiem z innnej beczki koles nawija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo mówisz ze procek grzał się od zasilacza.

A ja niemam obudowy i zasilacz narazie leży jakieś 20 cm od płyty głównej

Takie trudne to zrozumieć

to nie wiem niby jak ci tak nagle spadła temp cpu , bardzo dziwne , a mowilem zebys podal napiecia mozesz miec kiepski zasialcz noname który ledwo ciagnie twojego proca i moze źle sie to skonczyc, nie wiem jak uzyskales 45C na PALOMINO :| :| :| chyba wlasnie wyjoles z budy mobo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pomyślałeś że w wyniku przegrzewania się zasilacza jakieś napięcia poszły w górę i dlatego się grzał ??

nie i nie ma jakiś napieć tylko sa konkretne napiecia i napewno nie poslyw góre, płyta je stabilizuje i nic nie ma prawa isc w góre, wszystko bylo tak jak jest teraz ty dalej ich nie podales ale co tam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi