Skocz do zawartości
jacek z

KIXIB - STEPING ATHLON XP2000+, CO Z TEGO MOZNA WYCISNAC???

Rekomendowane odpowiedzi

TAK JAK W TEMACIE: KOD STEPINGU MOJEGO ANTKA: KIXIB - JAK POZNAC CO ON WART PO KODZIE???WIEC PODAJE WIECEJ SZCZEGUŁÓW:AXDA2000DUT3C 2389904A41403

KIXIB0403RPMW

CO NIECO Z TEGO WIEM ALE CIEKAWI MNIE CZY MNOZNIK JEST ZABLOKOWANY NO I NIE IWEM CO ZNACZA OSTATNIE 4 LITERKI "RPMW"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 1,8 XP to też kixib i jak się nie mylę też z 3 tygodnia 2004. Procek może nie jest tak wypasiony jak inne serie, ale bez problemu chodzi na FSB 166 bez podnoszenia vcore (u mnie tylko testowo na 166, bo mam kt266a :( ). Na lepszym mobo pociągnie dużo więcej. A na ile można podkręcić twojego to już inna sprawa. Nie dowiesz się póki nie spróbujesz. :)

Acha, co do mnożnika, to w sumie nie wiem czy jest zablokowany, bo jak zmieniam, to komp nie wstaje. Wcześniej jak zmieniałem na zablokowanym duronie to po prostu uruchamiał się z mnożnikiem defaultowym, a athlon nie wstaje więc nie mam pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U MNIE ...JEST 168*12,5- WYKRYWA GO JAKO 2600+, ALE CO DZIWNE NAWET PRZY FSB160 WYKRYWA GO JAKO 2600+, A PRZECIEZ DUZO MU BRAKUJE :):) BO TO TYLKO 2000MHZ DLACZEGO TAK JEST??KTOS SIE Z TYM SPOTKAŁ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oznaczeniami się nie przejmuj. A co do proca to qmpel miał AXDA2000DUT3C Z374154K33457 KIXIB 0348 SPMW i na 2200MHz @ 1.85V 3d mark ok, ale prime nie. -> qmpel ma Asrocka k7s8 i codegena 300W. Ale procek odziwo lipnej serii kręcił się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U MNIE ...JEST 168*12,5- WYKRYWA GO JAKO 2600+, ALE CO DZIWNE NAWET PRZY  FSB160 WYKRYWA GO JAKO 2600+, A PRZECIEZ DUZO MU BRAKUJE :):) BO TO TYLKO 2000MHZ   DLACZEGO TAK JEST??KTOS SIE Z TYM SPOTKAŁ???

musisz wszystko pisać z "Caps Lock'iem"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam kixib a dokladnie proc to AXDA2000DUT3C KIXIB0403sPMW moj ma S :) na 1.7V idzie na 12.5x180 czyli 2250 Mhz :) na WC i to wynik byl juz na codeszicie stabilny 4 godzny prome 95 seti w tle i 3d mark , teraz jest AC bo czekam na blok wodny i na twinMOSki :D mysle ze bedzie wyzej mieze na fsb 200 synchro , mnoznik mam zablokowany :( ;P nie jest zle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stala sie wrecz rzecz dziwna dla mnie :( odkad zdiolem WC z proca i zalozylem AC proc byl na 2000Mhz na 1.6V teraz zalozylem WC bo odstalem dzis bloczek i 2300Mhz osiaglem stabilne dopiero na 1.8V :( a wczesnije potrzebowal tylko 1.7V na 2300Mhz :( why !!!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasmarowany proc jak sie nalezy , czyscilem go przed zalozenie WC :( coper shima mam ale jest oki , rowniutko blok dociska wszystko ladnie , temp 39 st stres :( stracil swoje dobre wlasciwosci ?? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie WC jest na zicher zrobione , blok tez nalozony poprawnie , proc nie ukruszony na bank , qrde no dziwne :( moze musi sie troche wygrzac :) zobacze jak bedzie jak wsadze twin mosy :) bo dzis beda mial , i oby nie okazaly sie bublem jakims :(

UPDATE !!!

kicha straszna nawet na 2250 Mhz na 1.85V cos nie tak ejst bo zwiechy mam :( mam juz twin mosy jak na razie daja rade :) ale proc mnie drazni :evil: jade od poczatku z oc od nowa :twisted: moze sie dowiem co bylo nie tak :D zaczynam od fsb152 na 1.55V a dlaczego tak ?? zeby bylo ladne 1900Mhz 8) i teraz co 4 Mhz w gore i jak siadzie to o 0.25V w gore :twisted: i tak do skutku i zobacze gdzie sie zatrzymam 8) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i teraz jestem zadowolony 2100Mhz 1.65V :] full stable :] no przynam ze moja seria to zadna rewelka , ale jakos daje rade :] jutro dalej walcze teraz do lozeczka :] jutro praca :]

UPDATE !!!

naprwde dziwne :( gdy proc ma 12.5X172 to zeby bylo stabilne 2150Mhz potrzebuje 1.75V :( qrde chyba wiecej nie bedzie :cry: a wczesniej bylo tak pieknie :( , 2220Mhz 1.8V i stabilne jak skala :] wiecej juz nie dam rady chyba :]

jakie max Vcore mozna zapodac na jadro T-breda ?? boje sie ze przesadze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...