Skocz do zawartości
@di

Mandrake 10&Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Hello :)

Mam zainstalowane 2 systemy Mandrake 10 i Win XP

Mandrake na jednym HDD a XP na kieszeni i mam teraz pytanie bo obecnie siedze na Linuksie i chciałbym zrobić w nim tkzw. Boot Menu wyswietla sie na początku i mozna by bylo sobie z niego wybrać ktory system sie chce uruchomic...czeciej korzystam z Linuksa wiec w nim chciałbym to zrobic słyszałem ze za pomocą Lilo to mozna zrobic i mniej więcej wiem jak tylko tu mam koljeny problem...

Jak instalowałem Mandrake to pod koniec instalacji bylo zebym wybral sobie haslo roota a ja kliknąłem na przycisk bez hasła i teraz jak edytuje plik lilo.conf to niemoge go zapisać bo wywala ze niemam uprawnien roota lub na dysku brał miejsca :) moze mnie ktos poratować ? bo juz pojęcia niemam jak to zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam problem z mdk 10

instalacja przebiegla bez problemu

po wybraniu linuxa w boot menu wszystko idzie ok, kokazuje sie niebieski

pasek ladaowania a po nim tylko niebieski ekran, dysk nie poracuje i tak w nieskonczonosc

mysle ze problem moze byc w mojej karcie/monitorze LCD

jak podczas instalacji zrobilem test ustawien grafiki to tez sie pojawil przez 5 sekund niebieski ekran a potem przez sekunde kaszana

o co chodzi???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi