basik Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 mam taki problem otoz nie moge odkleic przyklejonego radiatora do procesora (celeron), nie chce ciagnac na sile aby nie uszkodzic czegos, prosze o pomoc jak go najbezpieczniej i najskuteczniej odkleic. Z gory thx za pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mschu Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 mam taki problem otoz nie moge odkleic przyklejonego radiatora do procesora (celeron), nie chce ciagnac na sile aby nie uszkodzic czegos, prosze o pomoc jak go najbezpieczniej i najskuteczniej odkleic. Z gory thx za pomoc... A czym Ty go przykleiles 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 Na goraco lub na zimno. Albo wlaczasz kompa i zapuszczasz 3dMarka 2001 i pod koniec probujesz sciagnac radiator (trzymajac palec na wylaczniku zasilania na zasilaczu - w momencie jak radiator zejdzie wylaczasz!!!), albo nagrzewasz suszarka i tez po pewnym czasie zejdzie. Na zimno: wkladasz procka z radiatorem do zamrazalnika i po jakims czasie wyciagasz i probujesz. Osobiscie wole metode na cieplo (3 razy zdejmowalem tak radiator z chipsetu na mobo). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 3 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2004 A czym Ty go przykleiles 8O przyklejony zostal za pomoca dwu stronnej tasmy termoprzewodzacej ktora oryginalnie byla przyklejona do radiatora... probowalem na cieplo po dosc intensywnej pracy procka, ale i tak radiator ani drgnal, bede probowal z ta suszarka ale boje sie zeby niczego nie urwac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Możesz delikatnie podważyć radiator nożem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 To celeron czyli ma chronniony rdzen = Ispider dobrze prawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 albo wyginac go na boki, tzn tak wokol wlasnej osi, u mnie na chipsetach zawsze to dzialalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Tzn ukrecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 4 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2004 Martinii - o dokladnie ! tego slowa mi brakowalo, a goraco i zimno chyba dobre tylko jak sie przykleja na super glue (tzn pasta na srodku a na rogacch kropelka superglue - tak przykleilem radiator na SB i chyba bede mial problemy z zdjeciem bo mi sie ta kropelka za duza zrobila :? ) , a tasma termoprzewodzaca chyba nie jest taka podatna na wplyw temp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...