pedroz Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 mam (a właśniwie mój znajomy) taki problem: płyta abit bx133-raid i niedziałająca mycha na ps2. na comie inna myszka chodzi bez problemu. myszy nie wykrywa ani w dosie ani w windzie (kod błędu w menedżerze 27). Myszy nie wykrywa nawet po sflashowaniu biosu od nowa. Co mogę zrobić, ew. jakimi ustawieniami mieszać w biosie? Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 U mnie tez pracuje tylko na com(serial?) a na ps2 nie dziala :( A sa takie fajne myszki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 ale na pewno można ją uruchomić, skoro płyta ma ps2 i w biosie są opcje... bez sensu żeby nie działała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 moze sie port zje*** (zepsul ;>) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 moze sie port zje*** (zepsul ;>) U mnie i u niego??? I od czego(nie byl nigdy uzywany)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 zakładam, że w biosie ps2 jest włączone (auto). PS2 używa irq12 - zobacz czy inne urządzenie na tym nie siedzi. stawiam 90% że macie coś na 12. aaa, zobacz przy starcie , pod tabelą z dyskami czy irq 12 jest przydzielone. Pewnie tak więc problem jest w windzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedroz Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ok sprawdze to irq12. co do windy dto raczej nie, bo w dosie (start z dyskietki) tez jej nie wykrywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 ok sprawdze to irq12. co do windy dto raczej nie, bo w dosie (start z dyskietki) tez jej nie wykrywa.nie wiem czy mnie zrozumiałeś :), bo trochę zagmatwałem. Jak odpalasz kompa, to masz takie ekrany: 1. grafa (czasem nie widać) 2. bios - dyski, pamięć 3. wyświetlenie wszystkich urządzeń - tabela z dyskami i pamięcią, pod spodem urządzenia z ich irq - grafa, key, kontrolery i inne. i tam zobacz przerwania - czy coś jest i co na irq 12. musisz wykazać się refleksem przy naciskaniu pause/break 8) 4. config sys i autoexec (niezależnie czy z fdd czy z hdd) jeżeli nie ma nic z irq 12 -> szukaj w biosie jeżeli jest irq 12 -> szukaj w windzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 mam (a właśniwie mój znajomy) taki problem: płyta abit bx133-raid i niedziałająca mycha na ps2. na comie inna myszka chodzi bez problemu. myszy nie wykrywa ani w dosie ani w windzie (kod błędu w menedżerze 27). Myszy nie wykrywa nawet po sflashowaniu biosu od nowa. Co mogę zrobić, ew. jakimi ustawieniami mieszać w biosie? Z góry dzięki za pomoc. A jaka masz mysz? Logitechy na przejsciowkach inne niz oryginalne maja klopoty z dzialaniem. Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Juz wiem co jest. Podczas instalki windy tam gdzie masz mysz wsadzona, tam bedzie jej ciagla szukal. A tak apropos, to nie znalazlem tego irq12 czy cos takiego. Ani w biosie, ani w windzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...