Skocz do zawartości
pedroz

mycha na ps2 nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

mam (a właśniwie mój znajomy) taki problem: płyta abit bx133-raid i niedziałająca mycha na ps2. na comie inna myszka chodzi bez problemu. myszy nie wykrywa ani w dosie ani w windzie (kod błędu w menedżerze 27).

Myszy nie wykrywa nawet po sflashowaniu biosu od nowa.

Co mogę zrobić, ew. jakimi ustawieniami mieszać w biosie?

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakładam, że w biosie ps2 jest włączone (auto). PS2 używa irq12 - zobacz czy inne urządzenie na tym nie siedzi. stawiam 90% że macie coś na 12.

aaa, zobacz przy starcie , pod tabelą z dyskami czy irq 12 jest przydzielone. Pewnie tak więc problem jest w windzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok sprawdze to irq12. co do windy dto raczej nie, bo w dosie (start z dyskietki) tez jej nie wykrywa.

nie wiem czy mnie zrozumiałeś :), bo trochę zagmatwałem. Jak odpalasz kompa, to masz takie ekrany:

1. grafa (czasem nie widać)

2. bios - dyski, pamięć

3. wyświetlenie wszystkich urządzeń - tabela z dyskami i pamięcią, pod spodem urządzenia z ich irq - grafa, key, kontrolery i inne. i tam zobacz przerwania - czy coś jest i co na irq 12. musisz wykazać się refleksem przy naciskaniu pause/break 8)

4. config sys i autoexec (niezależnie czy z fdd czy z hdd)

jeżeli nie ma nic z irq 12 -> szukaj w biosie

jeżeli jest irq 12 -> szukaj w windzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam (a właśniwie mój znajomy) taki problem: płyta abit bx133-raid i niedziałająca mycha na ps2. na comie inna myszka chodzi bez problemu. myszy nie wykrywa ani w dosie ani w windzie (kod błędu w menedżerze 27). 

Myszy nie wykrywa nawet po sflashowaniu biosu od nowa.

Co mogę zrobić, ew. jakimi ustawieniami mieszać w biosie?

Z góry dzięki za pomoc.

A jaka masz mysz? Logitechy na przejsciowkach inne niz oryginalne maja klopoty z dzialaniem.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...