tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Ponieważ jestem posiadaczem dwuletniej kupy złomu, chciałem się spytać: czy da sie podkręcić Celka 600 na płycie Intel D815EEA ? Jedni mowią (IRC) zebym szybko opdkręcił na 900, drudzy zebym nie podkręcał bo na mojej płycie sie NIE DA (łodafak) ? I pliz nie odsyłajcie mnie do search, możliwe ze taki topic już był ale 27 stron wyników mnie przeraża :0 A poza tym jestem nietutejszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 poszukam cos o tej plycie ale znajac intela nie zawarl zadnych mozliwosci podkrecania czyli nici z 900MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 jezeli nie tutejszy to witam !!! mam celka 600 tak jak ty i podkrecilem go do 901 MHz na Abit BE6 (plyta BXowa ) sprawdz w biosie czy masz mozliwosc regulacji mnoznika procesora i napiecia, jezeli tak to zmien mnoznik na 100 a napiecie na 1.75 i gotowe gozej jezei powyzsze reguluje sie przez zworki na plycie wtedy pozostaje ci tylko instrukcja, hardwarowe strony www i strona producenta plyty zycze powodzenia !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 jezeli nie tutejszy to witam !!! mam celka 600 tak jak ty i podkrecilem go do 901 MHz na Abit BE6 (plyta BXowa ) sprawdz w biosie czy masz mozliwosc regulacji mnoznika procesora i napiecia, jezeli tak to zmien mnoznik na 100 a napiecie na 1.75 i gotowe gozej jezei powyzsze reguluje sie przez zworki na plycie wtedy pozostaje ci tylko instrukcja, hardwarowe strony www i strona producenta plyty zycze powodzenia !!! On ma płytę intela, więc nic nie podkręci ani w BIOSie ani zworkami. Jedyna nadzieja dla niego to przeróbka procka tak aby plyta rozpoznałą FSB 100MHz lub zmiana płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 dzięki, przynajmniej teraz wiem ze mogę już zbierać na nowy procek, a co za tym idzie na nową płyte i obudowe :) Wlasciwie zostawie se tylko tego Maxtora 80Gb 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 jezeli nie tutejszy to witam !!! mam celka 600 tak jak ty i podkrecilem go do 901 MHz na Abit BE6 (plyta BXowa ) sprawdz w biosie czy masz mozliwosc regulacji mnoznika procesora i napiecia, jezeli tak to zmien mnoznik na 100 a napiecie na 1.75 i gotowe gozej jezei powyzsze reguluje sie przez zworki na plycie wtedy pozostaje ci tylko instrukcja, hardwarowe strony www i strona producenta plyty zycze powodzenia !!! No!!!Gdyby zmienil mnoznik na 100 tio by mial najszybszy procek na swiecie he he he :D :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 dzięki, przynajmniej teraz wiem ze mogę już zbierać na nowy procek, a co za tym idzie na nową płyte i obudowe :) Wlasciwie zostawie se tylko tego Maxtora 80Gb 8) Polecam platformę AMD - tam nawet na najbardziej badziewnych płytach podkręcisz procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 dzięki, przynajmniej teraz wiem ze mogę już zbierać na nowy procek, a co za tym idzie na nową płyte i obudowe :) Wlasciwie zostawie se tylko tego Maxtora 80Gb 8) Polecam platformę AMD - tam nawet na najbardziej badziewnych płytach podkręcisz procka. jasne, badziewna plyta (ecs k7s5a) proc duron 1000 i niech podkreca ;P zeby tylko za bardzo nie podkrecil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 dzięki, przynajmniej teraz wiem ze mogę już zbierać na nowy procek, a co za tym idzie na nową płyte i obudowe :) Wlasciwie zostawie se tylko tego Maxtora 80Gb 8) Polecam platformę AMD - tam nawet na najbardziej badziewnych płytach podkręcisz procka. jasne, badziewna plyta (ecs k7s5a) proc duron 1000 i niech podkreca ;P zeby tylko za bardzo nie podkrecil I to się mylisz RyPeR. Bawiłem się to płytką i nawet na niej Duron'a kręciłem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Gr00bY Mazur"] dzięki, przynajmniej teraz wiem ze mogę już zbierać na nowy procek, a co za tym idzie na nową płyte i obudowe :) Wlasciwie zostawie se tylko tego Maxtora 80Gb 8) Polecam platformę AMD - tam nawet na najbardziej badziewnych płytach podkręcisz procka. jasne, badziewna plyta (ecs k7s5a) proc duron 1000 i niech podkreca ;P zeby tylko za bardzo nie podkrecil I to się mylisz RyPeR. Bawiłem się to płytką i nawet na niej Duron'a kręciłem.... nie mowie ze na tej plycie sie podkrecac nieda... tylko zauwaz ze mozliwosci podkrecania na tej plycie sa male ( pojawiaja sie problemy ze stabilnoscia itp) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 nie mowie ze na tej plycie sie podkrecac nieda... tylko zauwaz ze mozliwosci podkrecania na tej plycie sa male ( pojawiaja sie problemy ze stabilnoscia itp) Da się podkręcać i to stabilnie - tylko trzeba umieć... A jak zrobisz V-MOD'e to już wogule wypas. Ps. Tnij bardziej cytaty bo Twoja wypowiedź robi się nieczytelna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Gr00bY Mazur"] nie mowie ze na tej plycie sie podkrecac nieda... tylko zauwaz ze mozliwosci podkrecania na tej plycie sa male ( pojawiaja sie problemy ze stabilnoscia itp) Da się podkręcać i to stabilnie - tylko trzeba umieć... A jak zrobisz V-MOD'e to już wogule wypas. Ps. Tnij bardziej cytaty bo Twoja wypowiedź robi się nieczytelna... Popieram - K7s5A to taki piękny przykład. Jedno znajtańszych badziewi - sporo egzemplarzy wadliwych to prawda. Ale można spok podkręcić FSB do 150, a mnożnik dowolnie. Z modem napięcia całkiem niezłe efekty da się uzyskać. Płyhta ta potrzebuje jednak b. mocnego zasilacza. W przypadku płyt intela nawet podkręcanie softwareowe nie działa - po prostu kupa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Da się podkręcać i to stabilnie - tylko trzeba umieć... A jak zrobisz V-MOD'e to już wogule wypas.No wlasnie, trzeba umiec a z tego co wiem to kolega tego za bardzo nie umie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Da się podkręcać i to stabilnie - tylko trzeba umieć... A jak zrobisz V-MOD'e to już wogule wypas. No wlasnie, trzeba umiec a z tego co wiem to kolega tego za bardzo nie umie ;] Ale wgrać nowy biosik to chyba umiałby no nie? W przypadku zmian FSB ta płytka nie różni się tak bardzo od innych można kręcić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 wnioski? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 wnioski? :) Nie kupuj w firmie, która notorycznie robi klientów w konia. ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 o to sie nie musisz martwić :) Po tej `przygodzie` z płytą Intela na pewno nic u nich nie kupie :evil: Stawiam na Athlona XP (a jak! :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 ja cos dodam od siebie na temat ECS K7S5A moze plyta nie jest zla..... znam przypadki calkowicie poprawnego jej dzialania ! ale poprostu ECS ma slaba jakosc wykonania i czesto zdazaja sie buble :twisted: moze ciut gorsza wydajnosc od innych plyt no ale... "cena.." brak "jako takich " mozliwosci OC to nie wada :? PODSUMOWUJAC : stosunek WYDAJNOSC , JAKOŚĆ <....> CENA jest BARDZO DOBRY !!!! to na tyle ide spac P.S. Oczywiscie zdazaja sie kompletnie padniete egzemplarze :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...