papik Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Witam chciałbym się poradzić odnoścnie paru spraw -Oto moje odczyty dotyczące zasilania w Aidzie +2,5V - 2,71V +3,3V - 2,91V ----------------------------- +5V - 4,27V +12V - 12,10V +5V podczas wstrzymania - 4,68V 1.Czy są to dobre wartości (czy w przypadku złych może to być przyczyną restartów komputera) 2.Czy jest tu podane napięcie na pamięcaich (podejzewam ze jest to ta druga wartość) 3.Czy napięcie w biosie zmienie o opcji "DIMM VoltageControl" gdzie mam do wyboru +0.1V,+0.2V 4.Jeszcze jedno z innej beczki - poniewaz nie dostałem odp. w innym dziale może WY będziecie wiedzieć - podczas włączania komputera zawsze włącza się ScanDisc (mam XP) i gdy dochodzi do partycji D wyskakuje komunikat "Prawdopodobnie nie jest to dysk systemu windows XP" pojawia się opcja "Czy kontynuować" i zawsze jest zaznaczone NIE i nie mogę tego zmienić. System się ładuje normalnie, chciałem przeleciec partycje defragmentetorem ale nie chce jej defragmentować - wyskakuje jakiś głupi błąd - może wiecie co jet nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Co do odczytów. Nie bedziesz pewien dopuki nie polecisz z miernikiem po napięciach. Co do restartów, o tym książke mozna napisać. Zasilacz, pamięć. przegrzewający sie proc, karta graficzna itp. Co do tego scan disca to nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Jeśli chodzi o napięcia to w FAQ jest to opisane. ad 3. Ta opcja powinna zmieniać napięcia pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulos Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Ad.4 uzyj disk doctora z pakietu nortona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...