Skocz do zawartości
samhain

Nowy blok CFD!

Rekomendowane odpowiedzi

Bloczek przynajmniej z projektu przypomina mi bloki Swiftecha.  

BTW - skąd <font color="#FF0000">[ciach!]</font>łeś ten projekt ?? ;)

pewno się w hakera pobawił i wykradł tajemne plany CFD :lol: JOKE - nie mogłem sie powstrzymać

Pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kiedy ukaże się chociaż miedziany prototyp (pewnie nieprędko) :) I ciekawe jak z wydajnością.

Zawsze jak pojawia sie nowy blok, to od razu kazdy zastanawia sie jak bedzie z jego wydajnoscia... szkoda ze dotychczas nei udalo sie zrobic sensownego porownania polskich chocby najpopularniejszych konstrukcji... teraz bedzie pewnie tak samo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jak pojawia sie nowy blok, to od razu kazdy zastanawia sie jak bedzie z jego wydajnoscia... szkoda ze dotychczas nei udalo sie zrobic sensownego porownania polskich chocby najpopularniejszych konstrukcji... teraz bedzie pewnie tak samo  :(

pare osob sie do tego przymierza w tym ja... moze komus sie w koncu uda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być blok na CPU ??

Jak dla mnie to wczesna wersja alfa (bo nawet dziur do mocowania / zapinki nie ma ...)

Szybko to chyba nie w przypadku CFD ... projekt ala Cascade leży u nich chyba już roczek ...

Ale jest nawet pewna innowacja - blok skręcany od spodu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być blok na CPU ??

Jak dla mnie to wczesna wersja alfa (bo nawet dziur do mocowania / zapinki nie ma ...)

Szybko to chyba nie w przypadku CFD ... projekt ala Cascade leży u nich chyba już roczek ...

Ale jest nawet pewna innowacja - blok skręcany od spodu  :lol:

:arrow: po co w rysunku robić też zapinke? konieczne? skoro i tak każdy wie jak może wyglądać, także dla mnie nie potrzebne, chodzi o pokazanie konstrukcji

:arrow: czepiasz się :?

:arrow: znowu się czepiasz :? :?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe kiedy ukaże się chociaż miedziany prototyp (pewnie nieprędko) :) I ciekawe jak z wydajnością.

Zawsze jak pojawia sie nowy blok, to od razu kazdy zastanawia sie jak bedzie z jego wydajnoscia... szkoda ze dotychczas nei udalo sie zrobic sensownego porownania polskich chocby najpopularniejszych konstrukcji... teraz bedzie pewnie tak samo :(

A czy to takie dziwne ?? A ty nad czym się zastanawiasz ?? Jaki będzie kolor króćców, ile czasu zajeło złożenie bloczku do kupy ?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być blok na CPU ??

:arrow: po co w rysunku robić też zapinke? konieczne? skoro i tak każdy wie jak może wyglądać, także dla mnie nie potrzebne, chodzi o pokazanie konstrukcji

Pozdro.

A Ty znów gadasz jak adwokat Reality ...

Już w ogóle swojej opiniii napisać nie można bo zaraz czepiam się ...

Niebawem w ogóle przestanę cokolwiek pisać na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być blok na CPU ??

Pozdro.

:arrow: zapinka na projekcie imo - ważna. Twoim zadniem - nie - OK,

ale właśnie po to jest forum :P

:arrow: nie czepia tylko prawde mówi, tudzież napomina...

:arrow: a tu już ironia / spostrzeżenie :D, a nie czepialstwo

a co do samego tamatu - te rysunki wyglądają racze jak szkic poglądowy a nie projekt - kanały (przez plexe ?) strasznie długie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tylko przypomnieć że 19 Gru, 2003 Popixs dał pierwszą wzmiankę o bloku ala cascade :D

i 19 Gru, 2003 18:57 napisał:

projekt jest juz duzo dalej, to stare zdjecie jest.

Dołączona grafika

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=475...blok&&start=180

Zatem jak postęp prac idzie w tym tempie... to gotowy bloczek nie wcześniej jak na gwiazdkę :D

Poza tym dziwi mnie fakt, że Reality prezentuje jedynie wizualizację projektu a prawdziwe zdjęcia choćby prototypu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mi się to zdjęcie źle kojarzy ;]

:lol:

yotomeczek - poprostu troche irytuje mnie twoja "czepialność" jak nie Realitynet za plagiat to CFD za to. Także sory,a le takie sa moje odczucia.

Co do terminów wydania nie wiem - pytajcie CFD Team

A co do relitynet to prezentuje to co dostali a dokładniej to co dostał Samhain więc....

CthulpiSS - TOP jest ważny, ale jesli chodzi o projekt ogólny tzw. poglądowy to po co dawać jeszce top - mogli czywiście ale nie dali bo zapewne tak jak ja nie uważali, że jest to potrzebne akurat w wizualizacji tego projektu. Moze w nowych rysunkach będzie wszytsko cacy.

Także NO OFFENCE i pozdrówka.

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>> Grzechu

Chodzi mi o to, że firmy powinny wrzucać gotowy produkt (choćby w próbnej partii) na rynek a nie chwalić się czymś co kiedyś może będzie ...

Bo w tym tempie to prędzej zmienie platformę niż doczkam tej cascady (wybacz ale ponad pół roku od pierwszej wzmianki ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>> Grzechu

Chodzi mi o to, że firmy powinny wrzucać gotowy produkt (choćby w próbnej partii) na rynek a nie chwalić się czymś co kiedyś może będzie ...

Bo w tym tempie to prędzej zmienie platformę niż doczkam tej cascady (wybacz ale ponad pół roku od pierwszej wzmianki ...)

Mr "P" zwykl duzo gadac/obiecywac... czesto bez pozniejszego odbicia w rzeczywistosci - IMHO nie doczekamy sie rynkowej wersji tego projektu w tym roku (jesli w ogole) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek - dobra rozumiem, ale wes pod uwage, że CFD pokazuje projekt z myślą o wypowiedziach potencjalnych nabywców :!: sugestie, propozycje itepe itede.

Co do terminów to jasnowidzem nie jestem niestety ale róznie to bywa, może doczekasz się prędzej niż myślisz, a może zmienisz platforme :D

Who know's?

UPDATE: Taki bloczek ucieszyłby wielu ludzi - mam na mysli 1 wlot i 1 wylot co często ułatwiłoby życie.

Mnie interesują jakieś dane techniczne - wiadomo o co chodzi.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na zdjeciu, ktore przypomnial yotomeczek mysle, ze jest juz jakas chocby probna wersja tego bloku (mysle tak, bo jest on zamazany :o ) Ze niby w grudniu 2003 to zdjecie bylo juz nieaktualne... 8O

Dlaczego dopiero teraz wiec pojawiaja sie jego schematy/projekty :?: Albo to zupelnie cos nowego, albo cofamy sie... Ozzzoochozzi :?: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....jak nie wiadomo o co chodzi to ch(ł)odzi oczywiście o pieniądze.

Jasne, proste, ponadczasowe.

Oglądamy tu nic innego jak reklamę - i co raz notowania różnych firm o trzyliterkowych nazwach (mcs, c_c, cfd, amd, kgb, lol, hgw...) wznoszą się i opadają niczym... sami wiecie najlepiej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zrobili wtedy testy na prototypie i kicha - teraz pokazuja nowy projekt - to więdzą tylko oni.

PS może wtedy mieli tylko top z dziurkami? :lol:  sory :lol: 

Pozdro.

Tez tak o tym (po)myslalem :lol: Kto wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zle sie stalo, ze projekt ujrzal swiatlo dzienne :/

Mi tez sie nie podoba pomysl pokazywania czego, czego faktycznie jeszcze nie ma, ale Grzechu tez ma troche racji.

Co zapinki to juz ona jest, a na rysunku nie ma jej dlatego, zeby nie zamazywac wnetrza. Bedzie ona wykonana z metalu (alu lub cos podobnego) i bedzie mocowana zdecydowanie nisko, przy podstawie (np.: w polarflo jest tez tak nisko).

Co do plagiatow - podobne rozwiazania sa uzywane w przemysle. Cathar nie rosci sobie zadnych praw do takiej koncepcji, a jedynie do ksztaltu cups'ow. Mimo iz nie jest to roszczenie formalne, zasady fair-play nadal obowiazuja dlatego tutaj bedzie troche inne rozwiazanie.

P.S. Ciekawe, kiedy konkurencja wypusci swoja kopie tego pomyslu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie sie cos widzi ze to nie chodzi o szybkosc, lepiej poczekac nizp otem czekac dalej na N-ta revizje danego bloku ;)

Bez zrobienia prototypów i badań, nie da rady zoptymalizować bloku i nawet najładniejsze modele komputerowe się nie sprawdzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie sie cos widzi ze to nie chodzi o szybkosc, lepiej poczekac nizp otem czekac dalej na N-ta revizje danego bloku ;)

Ale nie powinno sie chyba tez popadac w druga skrajnosc i tylko na ekranie kompa ulepszac blok... sa rewizje plyt, chipsetow - moga byc tez blokow - ale wazne zeby byly dostepne :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi