Skocz do zawartości
Gość Ukasz

Jaki wiatrak 120 mm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce kupic wiatrak 12 cm. Jego absolutna granica glosnosci ma byc 20 db nie wiecej i wydajnosc dobra. Slyszalem ze najlepsze sa na losyskach slizgowych. Chce je zamontowac z przosu i z tylu tak zeby powstal przeciag. Niezmiernie wazne jest dla mnie to zeby byly ciche bo chce kompa zostawiac na noc a wiadoo jak jest z glosnoscia w nocy a jak w dzien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowalem ostatnio takiego:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4641...14e5f3132304d4d

Leci defaultowo na 12V i jest faktycznie cichy a przy tym wydajny.

Ma podobno lozyska slizgowe.

Jedynie co mi przeszkadza to ze ma dosyc krotki kabelek i musialem przedluzac oraz ze troche wibruje i najlepiej go na kolkach gumowych do obudowy przyczepic.

Za taka cene to i tak jest on swietny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamontowalem ostatnio takiego:

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4641...14e5f3132304d4d

Leci defaultowo na 12V i jest faktycznie cichy a przy tym wydajny.

Ma podobno lozyska slizgowe.  

Jedynie co mi przeszkadza to ze ma dosyc krotki kabelek i musialem przedluzac oraz ze troche wibruje i najlepiej go na kolkach gumowych do obudowy przyczepic.

Za taka cene to i tak jest on swietny.

Zgadzam sie - wentyl wypasiony i jeszcze ta cena - no i nie wieje za mocno no ale nie mozna miec wszystkiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi