Skocz do zawartości
AmFe

Wiecej ramu i nie tylko?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Kupilem dzis OCZ 512Mb PC3200 do tego co mam wszystko pieknie lata w dualu razem tylko pytanko... Jakos nie zauwazylem wogole wzrostu wydajnosci... czy mam naformatowac hdd i na nowo instalnac system?

Teraz drugie pytanie prosze o szybka odpowiedz :-) Wiec zamowilem dla kumpla 2x512 Kingston PC3200 CL3 czy ktos posiada i moglby sie o nich wypowiedziec ? Slyszalem ze pamieci CL3 nie pracuja z plytami na nforce2 sam kumplowi sprzet skladalem i cholera chcial tanie pamiatki to polecilem mu te a niedawno wlasnie uslyszalem owo nowine... pamiatki maja byc jutro takze mem nadzieje ze to mit...

Za pomoc z gory dziekuje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o dual przeciez napisalem ze wszystko ladnie w duali lata :-)

Chodzi mi o to:mialem 2x256 kostki dorzucilem 1x512 i jakos wydajnosci wiekszej nie zauwazylem... (zaznaczam niechodzi o duala tylko ogolnie o wydajnosc systemu) czy po dolozeniu ramu winda od razu go widzi czy mam przeformatowac hdd i instalnac system ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AmFe, ja wymiekam...

nie myslisz chyba, ze po podwojeniu ilosci pamieci system ma chodzic 2 razy szybciej? myslisz tak? a moze myslisz, ze zauwazysz 'na oko' 3% wzrost wydajnosci komputera? nie rob jaj...

roznica po dodaniu pamiec inie polega na szybszym systemie - ona polega na mozliwosci odpalenia bardziej pamieciozernych programow bez spowalniania systemu. wlacz sobie farcry a zobaczysz roznice miedzy 512 a 1024MB. i nie bedzie to roznica w wydajnosci, ale w braku przyciec podczas grania w miejscach w ktorych do tej pory sstem musial doczytac dane z dysku bo brakowalo miejsca w pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rapra thx za info tyle to i ja wiem tylko bylem z tego troszke w szoku ze zupelnie nic to nie dalo(far cry doczytywal jak doczytywal) ale po formacie wszystko smiga jak nigdy :-) Dlatego pytalem czy mam formatowac czy nie (na intelu nie musialem system od razu latal jakby plynniej) ale to moze moj win juz byl tak zasyfiony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi