Raiden Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 Zawsze przy włączaniu kompa, zaraz po teście pamięci pisze: floppy disk(s) failure (40) i dalej nic nie idzie, tylko pisze że żeby kontynuować nacisnąć F1. Jak się naciśnie to wszystko jest ok. Dzieje się tak niezależnie czy dyskietka jest włożona czy nie. Próbowałem docisnąć kabel od stacji dyskietek ale to nic nie dało. Co mam z tym zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2004 problemem napewno jest woja stacja FDD. SPrawdz zasilanie czy dochodzi do niej oraz tasme najlepiej wrzuc inna. qknij tez czy przypadkiem nie masz odwrotnie wlozonej tasmy ide czerwona zylka powinna byc przy pinie nr. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Miałem kiedys ten problem i u mnie to była wina odwrotnie włożonej taśmy do FDD. Przelóż ja i powinno byc ALL OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 FLoppy disc Fail (40) Tak jak piszą inni .... Wina we Flopie.. ja miałęm coś takiego jak mi walnęła wtyczka zasilająca i raz dawało napięcie a raz nie :? Zmieniłem wtyczke i działa git :P Problem z taśmą w FDD jak założysz na opak dioda na Flopie świeci się non stop i to wiesz wtedy że masz taśme na opak :P /sam tak kiedyś zrobiłęm/ Pozdrooo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...