zeberko Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 Na szybie, na tafli szkła. Ja zastosowałem przykrywę od akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 14 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2004 czyli musze dorwac cos idealnie gladkiego... hmm w czy mozna w pionie szlofowac? mam nowiutkie lustro w lazience i jest chyba najlepsze z tego co mam :) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Mam pytanie :mianowicie jaki kolor po szlifowaniu powinien mieć spód radiatora? Bo mi się zrobił prawie taki jak papier wodny (czym wyczyścić ten radiator) i temperatury też mam marne :cry: z otwartą budą ok 44 stC a w stresie 55 lub wiecej (na min obrotów i niepodkręconym procku). Cooler to Thermaltake Volcano 12 Extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Hehe, no ladnie. Nie czysciles zbyt czesto papieru i dlatego taki kolor masz. Powinien miec taki kolor ja ma normalnie metal ktory szlifujesz i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 wymyj woda, a potem spirytusem - zwyklym nie salicylowym :!: :) i bedzie git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 czemu nie mozna umyc spodu spirytusem salicylowym??? A mozna umyc rozcienczalnikiem ekstrakcyjnym spod po wyszlifowaniu??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 no przeciez pisze, ze nie mozna :) nie mozna bo on ma jakies tam dodatki, ktos juz to na forum tutaj przerabial... a co to jest ten rozcienczalnik to nie wiem, najlepsze proste i sprawdzone spirytus :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 ok Dzieki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Salicyl zostawia osad który znowu trzeba by czyścić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 co to jest ten caly PAPIER WODNY ??? :P :P ja sobie zakupilem dzis w CASTORAMIE :P :P papierek scierny - kolorek zielony :P (grubosci ziarna 600, 800, 1000, 1200) - czy takim czyms tez bedzie bedzie mozna wyszlifowac tego mojego pentagramika ??? :P :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 tak a na koniec papier scierny wodny albo pasta polerska :) chociaz lepszy bylby w okolicach 2000 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 a jaka jest roznica miedzy papierem wodnym a zwyklym sciernym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Hmm wg. mnie papier ścierny wodny jest wygodniejszy. Robisz na mokro i radiator ładnie się sówa po papierze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 tak a na koniec papier scierny wodny albo pasta polerska :) chociaz lepszy bylby w okolicach 2000 :) no to lajcik :D jutro dokupie jeszcze niezbedne zapasy, no i of koz pasta ceramiczna i bedzie GIT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Robiłem na zwykłym, moczyłem go wodą ale i tak nie nasiąkał, zawijał się do góry - niewygodnie było szlifować. Wodny pewnie nasiąknie wodą i pięknie przylegnie do szyby i łatwiej ciągać złomem po nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 nom chlopaki.... :D zakupilem dzis dwa arkusze papieru wodnego Smile - grubosc ziarna 1500 i 2000. Tak wiec jestem teraz w posiadaniu : 4 arkuszow papieru sciernego i 2 wodnego. I tu pierwsze moje pytanko do tych, co szlifowali pentagramka: od jakiej grubosci papieru zaczac? No i jak juz go :P 'wylustrze' :P :D to jaka paste dac? Pozyczylem od kumpla paste SPIRE HEATSINK COMPOUNDS STARS - 420 - thermal conducivity ~ 7.5 W/mK Ewentualnie moge zapodac na proca albo zwykla boxowa paste od Pentagrama (wiecie cos o niej?) lub ewentualnie zwykla biala silikonowa paste Cooerlmaster - thermal conducivity ~ 4.2 W/mK. Ja ofkoz bym sie sklanial ku tej pierwszej :) ale moze boxowa bedzie lepsza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Zaczyna się od najgrubszego, czyli od najniższego nr. Ja uzyskałem lustro na samym papierze nr 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Od najgrubszego czyli od papieru np. 200??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 mam do was prozbe, podajcie temperaturki przed polerowaniem i po polerowaniu no i model coolerka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emotsetung Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A ja pytanko zdejmowaliscie te 2 plastry srebrne ze spodu radiatora PENTAGRAM 80 CU do polerowania zakladaliscie po polerowaniu czy moze na stale zdjeliscie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 A ja pytanko zdejmowaliscie te 2 plastry srebrne ze spodu radiatora PENTAGRAM 80 CU do polerowania zakladaliscie po polerowaniu czy moze na stale zdjeliscie ?? Ja je usunołem na dobre - nie widać żadnych efektów ubocznych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Je sie na stałe usuwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 nom... wyszlifowalem, zalozylem i temp na moim procu spadla o jakies 5 - 6 * C w idle.... zaraz ide rpbic testy w stresie (sadze ze taki sacred to powinien starczyc do rakowych testow :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Oteek jakie masz temperatury po tym tescie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 hmmmm... na razie sprawdzalem na standard mode (2700 rpm): po godzince grania w sacreda (btw. podoba mi sie ta gra :P) temperaturka na procku wynosila 37 *C - czyli az o 17 * C mniej niz na boxie !!!!!!!!!!!!!!! Calkowicie mnie zaskoczyl ten wynik :P :P :P Za jakies 15 minut ide robic kolejny test, tym razem na rpm ~2100, najpierw jednakze musze sie pomeczyc jeszcze z umocowaniem tego calego kontrolerka obrotow, bo jak przypialem do dziur w budzie to mi sie nie chce zamnknac ten gloopi modecom :P Ale jak to zrobie to zagram troche w tego sacreda i zobaczymy. Aha..... temp przy w polowie otwartej budzie (boczek tak troche uchylony wynosi okolo 31* c idle i jest cichusio :)) UPDATE :) Jakos mi sie udalo zamknac te obudowe :P No i przy rpm 2130 - 2133 mam w stresie max 40 * C , co jest caly czas o 14 * C mniej niz na coolerku P4 box :) :) Zrobie jeszcze testy na silent mode (1750 rpm) i podsumuje moje osiagniecia (wlasciwie to osiagniecia mojego coolera ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 ok czekm na podsumowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 27 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2004 Szlifował ktoś Tt SilentBoost'a? Jeśli tak to jaki to dało spadek temp.? Mam takowego coolerka i zastanawiam się czy warto go szlfować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oteek Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 wg mnie kazdego coolera (no moze poza zalmanami) wato szlifować :) no chyba ze widzisz piekne lusterko na spodzie radiatorka, to wtedy tesh nie trzeba ;P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 ja sie zabieram powoli za szlifowanie AERO7 Lite coolermastera, myslicie ze warto? Spod jest aluminium z wstawką miedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 zawsze warto szlifowac :-) heh doswiadczenie w warsztacie lakierniczym sie przydaje :) opotem raczka chodzi rowno ;-) oczywiscie na papierze wodnym - na mokro i co jakis czas plukac papier zeby scierniwo z papieru nie zostawalo na coolerze.. niewprawni niech jezdza radiatorem po papierze a jak ktos jest dobry to nie musi :) ja jechalem swojego tt v10 i w idle 6 stopni mniej bylo :-) na koniec polerka i pasta rm. a papiery dobre sa firmy mirka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...