Skocz do zawartości
daru

karta graficzna dostosowana do oczekiwań

Rekomendowane odpowiedzi

szukam karty graficznej o wydajności ok. 75% kart z górnej półki, obsługującej sprzętowo DirectX 9, cichej (w moim kompie wszystkie wiatraki 80 mm pracują z prędkością 1500 obr/min i jest naprawdę cicho), z możliwością wyświetlania okien na różnych monitorach (np. praca biurowa na monitorze i film na TV). Obecnie mam GAINWARD GForce 4 MX 440 AGPx8 od kilku miesięcy i chciałbym aby nowa karta służyła mi zdecydowanie dłużej. Rezta mojego kompa to Barton 2500+@3200+, 2x256 MB KingMAX, Cawiar 8O GB, 8MB cache i dalej całkiem typowo. Na kartę jestem gotów wydać ok. 500,00 zł. Wiem że to niewiele, ale i tak to będzie najdroższa część w komputerze, a granie nie stanowi dla mnie nr 1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym topic-em to chyba przesadziłem . W między czasie przeglądnąłem forum i doszedłem do tego wniosku. Najlepszy dla mnie wybór to Radeon9800SE@Pro. Jeśli uda się zmodować to warto wydać te 700 zeta Tyle, że:

1. Czy Każda karta jest modowalna?

2. Pewnie nie.Czyje karty dają największe szanse (chodi mi o nazwę handlową?

3. Jak Przerobić, albo gdzie znaleźć info?

4. Czy różnica wydajności pomiędzy kartami z szyną pamięci 128bit a 256 bit jest duża?

Pozdrawiam

Daru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym topic-em to chyba przesadziłem  . W między czasie przeglądnąłem forum i doszedłem do tego wniosku. Najlepszy dla mnie wybór to Radeon9800SE@Pro. Jeśli uda się zmodować to warto wydać te 700 zeta Tyle, że:  

1. Czy Każda karta jest modowalna?  

2. Pewnie nie.Czyje karty dają największe szanse (chodi mi o nazwę handlową?  

3. Jak Przerobić, albo gdzie znaleźć info?  

4. Czy różnica wydajności pomiędzy kartami z szyną pamięci 128bit a 256 bit jest duża?  

Pozdrawiam  

Daru

1. Nie, najlepiej dopłacić troche i mieć pewność, ze da się modować

2. PowerColor/XpertVision

3. Wgrywasz specjalne sterowniki

4. 9800SE/128-bit zmodowany to taki szybszy 9500Pro - lepiej dopłacić do 256-bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.nie, nie kazda jest modowalna

2.zalezy jak lezy =] (nie mam pojecia)

3.z tego co mi wiadomo to np sterowniki omega [h

4.wiem ze pomiedzy 64 a 128 jest bardzo duza wiec miedzy 128 a 256 tez

gdzies bylo o tym na forum

wydaje mi sie ze zeby przerobic na pro musisz miec szyne 256 bo inaczej tylko zegary moze wycisniesz takie jak pro a szyna nadal bedzie 128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...