R4v Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Wiem, że podobny problem był już tu wałkowany, ale mój jest nieco... specyficzny. Chodzi o to, że są dwa schematy: 1. http://users.twojepc.pl/~r4v/wodapar.png 2. http://users.twojepc.pl/~r4v/wodamix.png Czerwona linia to rura o średnicy 1". Niebieska ma 1/2" (innymi słowy - 12mm). Chodzi o to, jak połączyć te bloki. Na razie będzie tylko CPU, ale wolę przygotować się na przyszłość. Czemu 1"? Bo jest tu pompa Grundfosa UPS 25-60 180. Na 3 biegu można kwiatki w ogródku z węża podlewać ;). Ma ona wyjścia calowe (mniej więcej) i tak czy siak gdzieś ta redukcja będzie musiała być, a powieszenie pompy z tyłu i pociągnięcie żeliwnych rur jest dla mnie najwygodniejsze. Jak dam równolegle (1.) to prawdopodobnie większość wody popłynie do bloków CPU-GPU i może być niefajnie. Wersja mieszana (2.) ma mniej rurek i trochę chrzani mi koncepcję rozdzielacza (już taki fajny sobie upatrzyłem) ale będzie można dać spory przepływ na CPU (przypuszczalnie Nukleon2, a ZTCS on to lubi). Nie wiem już sam, co sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety_mikolaj Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 ten pierwszy jest ostro zapetlony watpie czy udalo by ci sie upchnac te wszystkie weze w budzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4v Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Zapętlony to on jest na schemacie. W rzeczywistości wychodziłyby trzy węże z jednej rury calowej. Ale faktycznie byłoby gęsto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ... Jak dam równolegle (1.) to prawdopodobnie większość wody popłynie do bloków CPU-GPU i może być niefajnie. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...