rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 witam wszystkim!! mam 512 ramu elixira na pc 266 :( i moge sie zamienic na 256 pc 400 twinmosa za darmo i nie wiem czy brac czy nie ??? sam fakt ze chcialebym proca puscic na fsb200 i ram synchro :) i nie wiem czy taka zmiana bedzie dobra bo troche malo te 256 :( czy moze zostac na tych 512 pc 266 :( na tych elixitrach wycisnolem stabilne fsb 161 :) na 2.72 V :) doradzcie mi bo mam dylemat :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zostan przy 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zostac ?? ale dlaczego ?? argumenty jakies prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 bo nawet jak bys mial 256 ramek @ 450 to sys/gry/programy sie beda krztusily na 256 ... lepiej wiecej ramek niz lepsze fsb/timingi IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Bo 256MB to w dzisiejszych czasach juz jest raczej malo. Szczegolnie w grach moga byc doczyty z dysku (bardzo nieprzyjemne). Ja po przesiadce z 256BM na 512MB odczulem duza roznice. Zdecydowanie lepiej sie pracuje przy wiekszej ilosci pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ale potem bym dokupil druga kostke jak uzbieram kaske , a standartowo mam zawsze okolo 150 MB ramu zajete w sys , qrde no i co tu robic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 z 512 na 256 więcej stracisz niż zyskasz z 322 na 400 ,może lepiej podkręcisz sprzęt i więcej będzie 3dmarków(tylko w 2001se), ale w bardziej wymagających grach i programach komp ci siądzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 chyba racje macie :) ale nie poddaje sie , za tydzien bede mial kase i kupie 512 pc 400 w jednej kostce twinmosa , a tak wogule to jakie brac twinmosy i czy dobre beda , kasy bede mial tylko 380 zl :( te 380 to razem ze sprzedaza tych 512 na 266 :) za 200 zl je puszczam na rcznej gwarce sa jeszcze :) dobra cena czy moze wiecej 8) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 teraz twiny sa mocno kupowate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Nie zmniejszaj ilości ramu. Teraz tendencja jest wzrost wymagan wobec ramu (bardziej niz dotychczas), przynajmniej w gierkach. Jesli mam byc obiektywny, to proponowalbym raczej na przyszlosc dokupienie ramu, a jak szybki bedzie, to juz zalezy od Ciebie. Napewno wolniejsze 768 czy 1 gb daje lepszy efekt w pamieciozernych aplikacjach...niz szybszy i mniejszej pojemnosci ram...oczywiscie nie mowimy o skrajnosciach typu pc133 na kt133 i jakis ddr 667 na kt880 ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 skoro te twiny kupa :/ to jakie brac ??? zwazywszy na moje fundusze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zaczekaj z 2 tygodnie i zobacz jak sie ksztaltuja ceny, natomiast ja bym nie wymienil 512 /266 na 256mb/400, co innego sprzedac korzystnie i kupic soon pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 no ale to doradzcie mi jeszcze jaki mam ram wziac ?? zaznaczem ze tylko 380 zlociszy bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ja bym wzial cos co chodzi faktycznie na 400, i poscil synchronicznie z tym co masz:) chyb ainaczej by sie nie dalo ;) , a na przyszlosc sprzadelbym tego na fsb266 i juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9651 mam go do sprzedania za 600 zl z poltoraroczna gwarancja :) stan ideał :) sa chetni ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 yyyy bulsky miales na mysli ram czy proca mowiac "a na przyszlosc sprzadelbym tego na fsb266 i juz" ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zalezy od gotowki.... najlepiej oba:) ale jesli mam wybrac, to ja bym wymienil ram (na 1gb) a pozniej procka (szybiej wchodza szybsze modele i szybciej tanieje) , a noz widelec, bedziesz mial wiecej kasy i wynmenisz mobo i procka <loL> pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 yyyy bulsky miales na mysli ram czy proca mowiac "a na przyszlosc sprzadelbym tego na fsb266 i juz" ?? :) RAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 taaa <rotfl> za kogo mnie masz , za szejka naftowego ze zminie ram na 1 giga , proca na szybszego i mobo na inna , pewnie na NF7 jeszcze nie ?? <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 to tylko hipotetyczne podejscie, a skad wiesz, moze wygrasz w totka..aa nie grasz w totka :D nie no, tak powaznie, to mialem na mysli, niekoniecznie wszytko od razu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 jak na razie przymiezam sie na ram , jak mi dobze pojdzie praca w te wakacje to moze wezme bartka mobilnego i moze nf7 bez sata i tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l bo nie potrzebuje :) a no i dalej nie wiem jaki mam ten ram kupic :) a w totka nie gram bo pechowy jestem <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 To fakt ze komputeki w wiekszosc zastosowan to zabawa dosyc kosztowna zabawa, co do ramu, to moze sie ktos jeszcze wypowie ...?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 oka thx za wsio Bulsky :) zacznij grac w totka :) a ja czekam na propozycje ramu :) <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 :arrow: rOg@s: nie ma problemu,mam nadzieje ze sie to na cos zda:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zalatwilem sobie 512 ddr pc 400 cla 2.5 kingstona za 370 zl :) nowki sztuki na gwarce :) ale sie ciesze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d4 Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 zalatwilem sobie 512 ddr pc 400 cla 2.5 kingstona za 370 zl :) nowki sztuki na gwarce :) ale sie ciesze :)Nic, tylko gratulować, za taką kasę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 OMG nie wyobrazam sobie teraz pracy na 256 MB ramu. Gód czojs z tymi kingami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 ja juz tez nie widze siebie i swojego kompa na 256 ramu <lol> a moze ktos chce kupic r9600xt ??? troche postow wyzej link do karty i cena :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 Ja się dołącze do tematu: Teraz mam 512 ddr no name 266 mhz Planuje wymienic je, czyli sprzedaje te co mam i kupuje w dualu DDR 2x 256MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 za 420 zł Czy to dobre pamieci, bedzie lepiej proc mi sie krecil na nich? Poczuje duza roznice w wydajnosci miedzy tym co mam a tymi twimosami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...