Skocz do zawartości
Dziobak

Dziwny blue-screen

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież to było jasne od początku, ale co tam, albo zasiłka albo format... ludzie, wysilcie się trochę jak chcecie komuś pomóc.

Bez obrazy, ale nie zes**jcie się z tymi "zasiłkami". Mam chiefteca i też mam takie bsody, raz jest "irql_not_less_or_equal" a innymi razy cos zupełnie innego (losowo). dziś podniosłem lekko vcore (proc kręcony) i jak narazie jest dobrze, chociaż wątpie, żeby to było to, skoro dzieje się to od niedawna, a procesor był dużo wcześniej podkręcony.

Wmontowałem właśnie Fortrona 300-60GTP. Formacik też wczoraj zrobiłem. Jak na razie blue-screenów nie było. Zobaczymy jak to będzie dalej.

:D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie nieszczesliwie sklada, ze notorytcznie mam taki sam blad jak kolega. Czasami niestety pojawiaja sie tez dwa inne rodzaje: pisze cos o sterowniku do Radeona, a czasami robi sie blue screen na ktorym nic nie widac gdyz zamiast normalnej czcionki mam biale kropeczki;P

NIe wiem czy to mogla byc przyczyna zasilacza ale kupilem go razem z obudowa za 110 zl.

Pierwszy zasilacz padl po dwoch dniach pracy:D, wymienili mi na taki sam 8) i od tej pory na nim jade. Myslalem o przerzuceniu sie na Chiefteca ale nie wiem juz sam czy to dobry pomysl. NIestety nie mam od kogo pozyczyc jakiejs dobej zasilki na testy. Raz kolega mi dal ale na 2 godziny wiec to ze wtedy komp chodzil bezawaryjnie nie jest chyba zadnym dowodem ze to zasilacz. Sprawdzilem pamiec, reinstalowalem drivery poczawszy od katalysta 3.1 do 4.2, probowalem tez Omega Drivers, ale zawsze ten sam blad.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi