MonsterMax Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Mam zamiar kupić nowy dysk. Mam do wydania 400 zł. I mam parę kryteriów które ma spełniać: -cichy -bardzo szybki -niezawodny -pojemny Upatzryłem juz sobie jeden ale nie wiem czy trafnie. Wiem że w testach wygrywał ale sami powiedzcie. >>Maxtor DiamondMax +9 120 GB (ATA/133, 8MB) 6Y120P0<< A to link: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7398 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 posiadam taki dysk dobry wybor, bardo szybki dysk choc nie najcichszy mam go do sprzedania jakbys chcial :D Polecam bardziej IBM 120GB 8Mb za ok 410zl :D tez szybki ale cichszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Mam zamiar kupić nowy dysk. Mam do wydania 400 zł. I mam parę kryteriów które ma spełniać: -cichy -bardzo szybki -niezawodny -pojemny Upatzryłem juz sobie jeden ale nie wiem czy trafnie. Wiem że w testach wygrywał ale sami powiedzcie. >>Maxtor DiamondMax +9 120 GB (ATA/133, 8MB) 6Y120P0<< A to link:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7398 generalnie dysk albo będzie szybki - albo cichy i tego nie przeskoczysz. Wyjątkiem jest seagate, który jest mniej wydajny od WD (te są najbardziej wydajne - ale i najgłośniejsze) ale najcichszy. ciche jest też Hitachi (dawne dyski IBM) Maxtor jest tylko trochę cichszy niż WD Niezawodnośc to kolejna sprawa ... IBM/Hitachi oraz właśnie Maxtory nie należą tutaj do czołówki. Zerknij sobie na Allegro ---> uszkodzone dyski. Całkiem sporo jest tam właśnie najnowszych Maxtorów i IBM/Hitachi jeśli idzie o ciszę/niezawodność - to Seagate jeśli idzie o wydajność/niezawodność - to WD (wiem wiem ... niektórym Maxtory chodzą latami, to samo z IBM... ale inni nie mieli takiego szczęścia - a dowodem jest właśnie Allegro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Cóż, niezawodność olej, bo to już tylko od szczęścia zależy. Szybki i cichy... tylko 2 producenci spełniają takie wymagania - samsung i hitachi. Wybieraj z oferty tych dwóch producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...