Skocz do zawartości
Madness

Kręcenie GF5700 + wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

sam masz własny świat (w którym nie widzisz pentiuma oraz nv)

Ja moge powiedzieć chodziaż że niektóre amd są szybsze od pentiumów ale tobie i tak zaraz coś nie będzie pasowało. Szoda gadki :P

buhahaha

to ty niewidzisz nvidi

wystarczy tylko looknąc w mój podpis :wink:

a pamiątki ładnie poszły;]

ale na razie karty nie katuje bo czekam na radiatory :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem 2mx i 4mx

a jak miałem grafe w serwisie to od kumpla miałem fx5600ultra przez jeden dzień.

i NIE PISAĆ JUŻ NIC DO MNIE BO NIE ODPISZE.NAPRAWDE SORY ŻE NAMIESZAŁEM W TEMACIE I NIE MAM ZAMIARU PSUC W NIM NADAL :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam masz własny świat (w którym nie widzisz pentiuma oraz nv)

Ja moge powiedzieć chodziaż że niektóre amd są szybsze od pentiumów ale tobie i tak zaraz coś nie będzie pasowało. Szoda gadki :P

ty chyba masz klapki na oczach jak mój kolega kupił to co mu informayk kazał bo on się zna i kupił mu p4 za 800zł i gf FX 5600 a jak ja mu powiedziałem żeby kupił inną grafę i bartka to on powiedział że pan informatk nir zakłada procesorów AMD bo się łamią a ja się potem kapnołem że mu hcodzi o to że można rdzeń ukruszyć.

Dobra masz swój śmieszny świat nv i pentiuma i sobie go miej ale nie denerwuj ludzi swoimi głupimi poglądami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamilwrc

Czy ja gdzieś napisałem że amd jest do bani ?? Widać mam inne poglądy (głupie to ty masz bo nie tolerujesz czegoś innego niż ty sądzisz). A wybrałem jak wybrałem i co ?? Zabroni mi ktoś ?? I żeby nie bło że jakieś przechwałki tu piszę. Pod żadnym pozorem nie wywyższam intela od amd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja gdzieś napisałem że amd jest do bani ?? Widać mam inne poglądy (głupie to ty masz bo nie tolerujesz czegoś innego niż ty sądzisz). A wybrałem jak wybrałem i co ?? Zabroni mi ktoś ?? I żeby nie bło że jakieś przechwałki tu piszę. Pod żadnym pozorem nie wywyższam intela od amd.

a ja wywyższm bo amd jest szybszy i tańszy a to jest ważne :D

Ja ci niczego nie zabraniam dla mnie możesz kupić sobie rive tnt 2 za 1000000zł i [ciach!]o mnie to obchodzi tak więc wolność tomku w swoim domku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoczko chłopaki juz nie długo na pcicom.pl bedzie tescik

4ti

250/513

300/650

335/675

fx5700

475/650

565/650

no i jeszce radek 9800 zeby ktos mógł pokazac klase :D

poweim ze testy wyszły ciekawe bo karty w różnych testach sprawuja sie bardzo różnie, czasami duza przewaga 4ti czasami fx moze sporo weicej, w colinie jednak 4ti miał wiecej do poweidzenia

weicej nie powiem do zobaczenai na pccom.pl

a z tej strony to POWER BY AMD tylko pózno a ja nie na swoim kompi e ...no login jakis taki nei taki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna karta z tej 5700 ale jakby byla za polowe ceny.

Czy nie pokapowaliscie jeszcze, ze 3dm2k3 jeszcze dzisiaj ma g**** do gadania ?

Zadne testy sie nie sprawdzaja jezeli chodzi o porownania z grami. Nawet tymi dx9 !

Pewnie wielu mysli, ze 3dm2k1 jest przeszloscia.

Twierdze jednak, ze nadal jest on wyznacznikiem wydajnosci kart.

Od gf3 i gf4ti wiele kart ma po 2-3 krotnie wiecej pkt w 3dm2k3 ale sa wolniejsze w grach i to najnowszych.

Jedyne co podoba mi sie w 5700 to, ze sie podkreca (tak jak celeron :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze, jestem tu nowy, i mam pytanie odnośnie GF 5700, słyszałem że wymianie biosu ta grafa osiąga bardzo dobre wyniki coś około GF 5900, czy to prawda czy jakaś ściema.

Prosze o szybką odpowiedz i z góry wielkie dzięki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna karta z tej 5700 ale jakby byla za polowe ceny.

Czy nie pokapowaliscie jeszcze, ze 3dm2k3 jeszcze dzisiaj ma g**** do gadania ?

Zadne testy sie nie sprawdzaja jezeli chodzi o porownania z grami. Nawet tymi dx9 !

Pewnie wielu mysli, ze 3dm2k1 jest przeszloscia.

Twierdze jednak, ze nadal jest on wyznacznikiem wydajnosci kart.

Od gf3 i gf4ti wiele kart ma po 2-3 krotnie wiecej pkt w 3dm2k3 ale sa wolniejsze w grach i to najnowszych.

Jedyne co podoba mi sie w 5700 to, ze sie podkreca (tak jak celeron :P )

Znów fakt taki że ja mam 9700pkt w '01 a kumpel 12300 na 4ti i mi chodzi Far Cry 10-20% szybciej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 3Dmarki tak z regóły nie ma co patrzeć. Liczy się to co się widzi podczas gry i czy to cię zadowala. Juz widzialem przypadki jak ktoś grał w jakiś FPS i miał 20-30 klatek i twierdził że jest ok. A dla mnie jak nie ma min. 40 klatek to sie grać nie da.

Zmieniłem obóz i przeszedłem do ATI. Gigabyte 9600Pro za fajne pieniądze można teraz kupić. A ceny 5700 lecą na pysk!!. Powiem tak mam teraz porównanie między GF5700 a Radkiem 9600Pro i radek zdecydowanie wygrywa. Są gry gdzie GF chodził szybciej ale najczęściej zbiera lanie. R9600Pro ładnie się podkręca i wtedy już widać znaczną różnicę. Po podkręceniu R9600pro chodzi na poziomie GF 5700 Ultra a pieniądze dwa razy mniejsze.

Ale z wszystkich FX-ów 5700 to chyba była jedna z lepszych kart i pracowała u mnie stabilnie przez 6 miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam niektore wypowiedzi i widze jak ludzi pisza ze maja n-tysiecy pkt. w 3DMarku 2k1. Po pierwsze ten benchmark jest bardziej zalezny od proca niz od karty. Wystarczy miec niezlego proca i juz wynik jest ponad 10k. Benchmark nie nadajacy sie do badania szybkosci karty graficznej. Totalne badziewie.

GF4Ti4x00 jest super karta i napewno nie warto wymieniac jej na 5700. To fakt. FX5700 jest troche za drogi jak na mozliwosci tej karty. Powinna ona kosztowac srednio o 100-150zl. mniej. Ale nie jest juz zle bo mozna znalezc firmowa karte za 550zl. Moze nie jest to malo ale nie jest az tak zle. W podobnej cenie mozna znalezc R9600PRO i bedzie napewno lepsza propozycja ale dla kogos kto nie lubi Ati i chce w miare wydajna karte to 5700 bedzie dobrym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam tylko 497/576  i nic więcej nie idzie temp mam około 36 stopni na standartowym chłodzeniu,wiecie dlaczego prosze o pomoc oczywiście karta fx 5700 Win Fast

Masz dobrze chłodzoną budę ? Radiatorki na pamięciach? I w jaki sposób nie idzie, artefakty są ? Ja bez obciążenia na @ pamięciach mam 26-27 stopni i na gpu @ bez obciążenia 36. Gpu sporo bo pod grafą jest karta tv. Muszę ją przenieść o slot nizej. W budzie jest 5 wicherków. 2 wsysające 2 wysysające i jeden który chłodzi grafę od dołu (tzn nie od strony gpu).

@Sucker

Wiem że 5700 jest gorszy od 9600pro. Mój ojciec kupił właśnie 9600pro i jest (w grach) szybsza o 8-14 ramek i to wszystko. A ojcicec ma p4 2.5 i 512 ram. Jest jedna rzecz która mi się nie podoba w radkach. Badziewne boxowa chłodzenie. To co było z 9600pro Gigabyte jest mniejsze niż miałem na Voodoo 3 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam słabe chłodzenie,ale temp. jest w granicach 35 stopni bez obciążenia,gdy podnoise taktowanie nawet o jeden to jak zresetuje komp to mi sie zawiesza,podkręcam tym programem WinWox bo Riwie tuner nie chcą mi chodzić te suwaki od podkręcania ,czekam na rady co mam zrobić prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcą ci się przesówać bo na górze (w riva tunerze) musisz zakliknąć

Enable High-Level Overclocking. I wsadź ze 2 wicherki do budy. Na pewno nie zaszkodzą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha robiłem to według gazety Komp.świat i tam było narysowane że mam wejśc do tej górnej zakładki ale skoro ma być tam to ok spróbuje tam bo tam mam dobrze.Wieczorem dam znać jak poszło i w razie kłopotów to mam nadzieje że pomożesz dzieki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No podkręciłem troche z 497/576 do 534/690 tylko jak chce dalej to mi wyskakuje znak uwaga taki mały trójkącik co to znaczy że koniec podkręcania czy co ? A druga sprawa chce zainstalować sobie program Win Fox2 i wyskakuje mi komunikat cwindowssystem32autoexec.nt ten pliksystemowy nie nadaje sie do uruchamania aplikacji MS_DOS lub microsoft a przecież miałem go jeszcze wczoraj prosze o pomoc z tymi dwoma problemami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trójkącik jest i u mnie. Oznacza on niebezpieczną strefę @@ (olać to :D) A in foxa nie polecam. Windę sporo zamula i nic w sobie nie ma :P

A plik hmmm....może instalka winfoxa rypnięta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi