Skocz do zawartości
Rider

Jak Odblokować mnożnik w Celeronie 1 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w Tytule. Mam Celerona 1 266 podkreconego na 333 ( czasem przeskakuje na 416 ). Kiedy probowalem roznych ustawien zworkow na plycie (tych od predkosci procesora) to raz mialem ok. 458 MHz ! Chodzi mi o to aby utrzymac CPU na stalej predkosci ok. 458 MHz. I jak odblowac mnoznik ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiadam tylko dlatego, że jesteś nowy i w dodatku z Wrocka

słuchaj się Yogiego, czyli opcja szukaj rulez :lol:

celeron slotowy podawał(podaje) info do płyty na jakiej magistrali pracuje 66 lub 100, trzeba zaizolować (lakierem np.) styk B 25 (qurde chyba, to juz tak dawno było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron slotowy podawał(podaje) info do płyty na jakiej magistrali pracuje 66 lub 100, trzeba zaizolować (lakierem np.) styk B 25 (qurde chyba, to juz tak dawno było)

B21 - latwo zapamietac kojazac ze mamy XXI wiek

oczywiscie do wymuszenia 100MHz nie do odblokowania mnoznika :!:

Slot1 - A strona z radiatorem/wentylatorem, B strona

przeciwna. Po stronie A z lewej jest A1 a z prawej A121, B1 jest pod A1, a B121 pod A121.

zwykly lakier do paznokci (poczekaj az wyschnie bo znam pacjenta ktory wtykla nie do konca suchy i potem musial czyscic Slot) lub kawaleczek tasmy izolacyjnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki Benek za sprostowanie , pamięć mi się sypie  :lol: 

ale ciekawe jest to, że bez malowania styku Rider zdołał popędzić tego celka na fsb 112 !

widocznie ma dobra plyte glowna kotra nie wymaga stosowania sztuczki z zaklejaniem pinu - ale umozliwia zmiane FSB w BIOSie lub zworkami :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie koledzy jak podnieść napięcie w moim celeronie ?? Narazie Mam 83 MHz FSB ale dzieki zworkom na plycie glownej moge je jeszcze bardziej podkrecic tylko ze wtedy Sytem nie chce mi sie ladowac :( Czy jest na to jakis sposob ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co jest nikt nie wie jak zmienic napiecie  w CPU ???

jest taka magiczna opcja szukaj

http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?p=...ighlight=#20279

PS

jak to za malo to sciagnij specyfikacje Intela dotyczaca Celafonow 266-1100

http://developer.intel.com/design/celeron/...shts/243658.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...