matejko Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Mam zamiarkupić nowego kompa ale mam pewne wątpliwości. 1. Słyszałem że pamięci taktowane z tą samą częstotliwością procka są bardziej wydajne niż te z większą (w moim przypadku FSB CPU będzie miało 333, a zastanawiam się nad RAMem pc 400). Czy nie lepiej kupić pe drugie, a w przyszłości podkręcić magistralę procka ? 2. Dual channel czy "tradycyjna" jedna kość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 1. te drugie, a jak chcesz "na przyszłość" to od razu 466MHz 2. nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 19 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2004 Mam zamiarkupić nowego kompa ale mam pewne wątpliwości. 1. Słyszałem że pamięci taktowane z tą samą częstotliwością procka są bardziej wydajne niż te z większą (w moim przypadku FSB CPU będzie miało 333, a zastanawiam się nad RAMem pc 400). Czy nie lepiej kupić pe drugie, a w przyszłości podkręcić magistralę procka ? 2. Dual channel czy "tradycyjna" jedna kość ? Ad 1. Tak jest w przypadku Athlonow i Duronow, tryb sie nazywa synchroniczny, czestotliwosc FSB= czestotliwosci DDR, kup pamieci 400, na pewno lepiej na tym wyjdziesz :) Ad 2. Zalezy na jakim chipsecie bedziesz mial plyte, KT400, KT600, NForce2. Hmm a moze bierzesz pod uwage Pentium :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...