Skocz do zawartości
Akselus

Jaki procek kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ze wiele juz bylo zalazonych watkow o tym, ale juz sie troche pogubilem z tymi poblokowanymi prockamni itd..

Moje pytanie jaki procek najbardziej sie teraz oblaca kupic zeby go dobrze podkrecic.

Bire pod uwage 2 procki tzn albo 2500+ MP lub Duron 1800.

Czy moglby mi ktos powiedziec ile mniej wiecej moge wycisnac z tych prockow w chwili obecnej (chodzi mi o te z nowej serji gdzie juz bodajze nie mozna odblokowac cachu w duronach)

A moze jeszce jakis inny porcek?? zaznaczam ze nie zalezy mi zbytnio na zmianie mnoznika wolalbym sam FSB podnies do powiedzmy 200MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie Bartona 2500+ Mobile - będziesz mógł i mnoznik i FSB przestawić. A jak się będzie kręcił ? na pewno lepiej niż Duron 1800. Jak zakupisz pentagrama QC80 Cu i go wyszlifujesz, to jest szansa, że na 2300-2500 Mhz ci poleci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zakupisz pentagrama QC80 Cu i go wyszlifujesz, to jest szansa, że na 2300-2500 Mhz ci poleci

Tak sie sklada ze mam pentagrama QC80 Cu(tylko nie wyszlifowanego ale teraz mam temp 32 na moim 2000+) ale problem w tym ze na mojej plycie ECS N2u400a nie da sie zminic mnoznika, a ponioewz jest na chipsecie nForce 2 Ultra zmiana pod windowsem tez nie wchodzi w gre:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zakupisz pentagrama QC80 Cu i go wyszlifujesz, to jest szansa, że na 2300-2500 Mhz ci poleci

Tak sie sklada ze mam pentagrama QC80 Cu(tylko nie wyszlifowanego ale teraz mam temp 32 na moim 2000+) ale problem w tym ze na mojej plycie ECS N2u400a nie da sie zminic mnoznika, a ponioewz jest na chipsecie nForce 2 Ultra zmiana pod windowsem tez nie wchodzi w gre:(

dlatego też mój drogi - kup sobie L7S7A2 i będzie gicior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi