Skocz do zawartości
thomson

muza w AC-3

Rekomendowane odpowiedzi

na cd-kach tez jest w ac-3; ale słyszałem że jest cos takiego w sieci

Hmm.. pierwsze slysze, zeby na CD-Audio byla muzyka w formacie AC3. Tam jest zapisana w PCM (2 kanaly), a nie w AC3 (5+1). To znaczaca roznica! AC3 to dosc duze pliki... nie wydaje mi sie aby moglu byc popularne w sieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam az cale 9 kawalkow w ac3 na dysku ;)

i zajmuja 101 MB

dobre i 9, można to gdzieś ściągnąć :?:
no mozesz obadac jakie bedziesz mial transfery

217.144.197.92 port:21

ac3/ac3

z tym ze niektore kawalki sa z plyty od sterowniko sb live!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.. pierwsze slysze, zeby na CD-Audio byla muzyka w formacie AC3. Tam jest zapisana w PCM (2 kanaly), a nie w AC3 (5+1). To znaczaca roznica! AC3 to dosc duze pliki... nie wydaje mi sie aby moglu byc popularne w sieci...

Owszem na zwyklych plytach mozna miec AC3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwila moment sekund piec i znalazlem http://www.kellyindustries.com/diy_5_1.html :)

Mam pytanko, może i głupie ale zassałem sobie te muzykę w formacie AC3 ale sęk w tym że nie wiem w czym to otworzyć (rozszerzenie tych plików to też .ac3) do tego ściągłem jeszcze pliki wav i też z ac3 tylko winamp nie chce odtwarzać mi tych wav'ów :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.foobar2000.org/download.html chodzi o wersje special .

POzatym draznia mnie pytania a skad , albo czy sa inne playery . Masz net to szukaj . Ja mam ci szukac linkow ??

I jeszcze jedno ja tez sie w to nie bawilem , ale jeszcze zobaczylbym ze programy typu power dvd nie lykaja tego .

KOlejna sprawy czy chcesz zeby dekodowal to amplituner czy karta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wściekaj się tak odrazu :evil: wersję standard znalazłem wcześniej niż ty tego posta tu zostawiłeś, a zapytałem się tylko na wszelki wypadek gdybym sobie nie znalazł

a i tak ten foodbar special mi tego nie odtwarza

wyskakuje konsola z takim komunikatem:

INFO (CORE) : startup time: 571 ms

ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_wma.dll, reason: Unable to load dll.

INFO (CORE) : opening file for playback :

INFO (CORE) : location: "file://D:Przestrzenny dźwiękDolby Digital AC3 filessymbolic_universe_44k_256kbps.ac3" (0)

ERROR (foo_output_std) : MMSYSTEM032 Określony format nie może być przetłumaczony ani obsługiwany. Zastosuj funkcję Zdolności w celu przejrzenia obsługiwanych formatów.

dałem link wcześniej skąd te pliki zassałem, mozesz sprawdzić że to nie działa :x

KOlejna sprawy czy chcesz zeby dekodowal to amplituner czy karta

:?: :?: :?: nie kumam

chodzi ci o to że ma to ten player dekodować czy sama karta muzyczna?

jeśli tak to wszystko jedno mi co, byle by te pliki dało się odtwarzać

więc są jakieś inne player'y do tego celu?

aha, te pliki wav'e też się nie da odtwarzać, te same piski co w winampie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MI w foobarze wave ( DD i DTS nie chodzi , natomiast AC-3 dziala .

Pozatym nie bardzo rozumiemjak to zrobiles ze plik ac-3 chxce ci otworzyc wtyczka do WMA . Jak instalowales tego foobara zaznaczyles wogule zeby wtyczka do ac-3 sie zaintalowala ??? .

I jeszcze jedno z tego co czytalem na tej stronie , to oni radza wypalac to na plyte i uzywac w DVD playerach . Do winampa tez chyba byla wtyczka ac-3 ale nie jestem pewien .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak instalowales tego foobara zaznaczyles wogule zeby wtyczka do ac-3 sie zaintalowala ???

Pewnie że zaznaczyłem :evil:

Ale zrobiłem tak jak radził S.Youth, czyli zainstalowałem AC3Filter 0.70b no i te pliki ac3 mogę już przesłuchiwać w Media Player Classic

natomiast te wave nie działają, jak puszczam to słychać takie jakby piski

pewno też trza do tego jakiegoś kodeka :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi