Dziobak Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 Witam, Mam zamiar zmienić coś w moim blaszaku. To co mam ma już dwa lata i się troszkę zestarzało. Mam do dyspozycji na tą chwilę 400-500zł. Oczywiście jeśli miałbym coś zmieniać to mógłbym stare części sprzedać i trochę zyskać. Zastanawiałem się nad dwoma możliwościami: - wymiana płyty z prockiem na coś na nforce2 (300-350) + np. Barton 2500+ (320-350) - w tym przypadku sprzedałbym płytę (70-100) i proca (niestety palomino, ale chodzą gdzieś po 150-180) - zmiana karty graficznej na coś z przedziału R9500-9700 - zakładam, że mojego radka sprzedałbym za ok 250-300 Jak myślicie co byłoby korzystniejsze. W wydajności napewno więcej dałaby karta, ale nie wiem czy jest sens kupowania czegoś mocnego do tej płyty (agp 4x) i proca. Może macie jakieś inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 zmienil bym najpierw plyte i procka, sprzedaj stare czesci i pamieci jak sie da, doplac do pc-400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 przeciez ta karta graficzna jeszcze bedzie troszke chodzic, to wiec lepiej kup sobie to co przedmowca pisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 mieć 2 lata kompa i nie korzystac z jego pełnych mozliwosic to lol ;] 1.MOBO 2.GRAFA 3.CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2004 jesli do gier - grafa, jesli do czegos tam innego - cpu/mobo,,, z moich doswiadczen z 1800+ palomino @ 138FSB ;-) i 9700pro - @ 9800pro ...wychodzi na to że kazda gra bryka i nie ma problemu :-D teraz jadę na 2000+ @ 142fsb,, przykładowy MBWR lata 4x fssa, 8x anizo, wszystko na maks, 1152x..., bosko :-) podobnie motogp2, gta vc, CMR4, pierwszy Race Driver, C&C generals - zero hour, troszkę niżej musiałem zejść do farcry - no ale to ogólnie wiadome że gra jest łasa na cpu/fsb... ;-) marków 03 - 5300+ więc jeśli chcesz mieć w zasięgu solidne granie - grafika - przy 9100 mocniejszy procek nie da ci części tego co zmiana grafy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 więc jeśli chcesz mieć w zasięgu solidne granie - grafika - przy 9100 mocniejszy procek nie da ci części tego co zmiana grafy... Popieram 8) Sam jeszcze miesiac temu jechalem na 2200XP troszke podkreconym :D + 9800Pro i wszystko biegalo w porzadku . No ale nie zmienia to faktu ze jak juz kupisz taka grafe to za jakis czas upgrade CPU/Mobo/Ram sie przyda . Moj upgrade wygladal tak : Grafa / Mobo / Proc / i teraz czekam na 1Gb ramu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Zaczynam się coraz bardziej zastanawiać nad zmianą płyty i procka, bo w te ciepłe dni palominka trzeba odkręcić żeby się za bardzo nie grzał. Znalazłem już nawet coś na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28437390 Jak myślicie za ile można by sprzedać tego mojego ECSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek OC Opublikowano 18 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2004 Ja swojego ECS'a k7vta3 sprzedałem za 150 zł więc chyba ty też powinieneś <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> gdzieś 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...