Skocz do zawartości
OrAnZ

celeron 1.7 + ECS L4VXA2 jak podkercic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Jestem nowicjuszem jesli chodz o podkrecanie, niedawno zmienilem sprzet z celerona 400 na celka 1.7 + ECS L4VXA2 i mam pytanie... Na ile max moge go podkrecic na stadartowym wentylatorze (czy wogole oplaca sie to robic ?)i w jaki sposob tzn. czy musze podkrecac cos jescze niz tylko mhz i vcore ? W biosie mniej wiecej sie lapie co i jak, ale nie wiem jaka temperature ten procek wytrzyma max. Jakby ktos mi mogl doradzic jakies sensowne rozwiazanie to bylbym wdzieczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na półce leży taki zestaw :P Tylko płyta inna ale tyż ESC :D

Brak możliwości zmiany vcore, fsb=100 i ani krzty więcej, pci zależne od fsb, bez możliwości zablokowania, palce lizać :))

Tylko Cpucool da się to to ruszyć do całych 1950MHZ ROTFL..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Celka 1,7 na ECS (to i to do tupy). I tak męczyłem się aż zmienilem na P4 1,8 i nowe życie :D Mialem zamiar kręcić a tu tupa (coś mam do tych tup :D ) w BIOSIE moglem zmienić chyba tylko godzine :lol: . Mam zamiar zmienić płytke na jakiegoś 865 lub 875 bo z ECS wszędzie są kłopoty (mam tylko 6300 pkt w 3D mark 2001 [tak, 2001 :!: ] na moim FX 5900 XT).

Daj se siana z tym o/c :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi