Lumperator Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Mam pewne pytanie do Panów eXPertów odnośnie przyszłego działania płyty ECS K7S5A z procesorem Athlon FSB166 (333). Czy potrzebna będzie wymiana tejże plyty, czy może uda się wpakować tego proca przy CheepoBIOSie. W końcu FSB 166 jedzie, tylko co pamięciami. Przypuśćmy DDR 256 firmy Elixir (266 MHz) pociągnie na 333 ? A co z napieciem na ECSie ? Czekam na opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 Mam pewne pytanie do Panów eXPertów odnośnie przyszłego działania płyty ECS K7S5A z procesorem Athlon FSB166 (333). Czy potrzebna będzie wymiana tejże plyty, czy może uda się wpakować tego proca przy CheepoBIOSie. W końcu FSB 166 jedzie, tylko co pamięciami. Przypuśćmy DDR 256 firmy Elixir (266 MHz) pociągnie na 333 ? A co z napieciem na ECSie ? Czekam na opinie. To będzie zależało od konkretnego egzemplarza, być może uda siępo do łożeniu solidnego radiatora na chipset oraz do tego wiatraka. Zawsze jednak będziesz mógł zwiększyć mnożnik i zmniejszyć FSB (przynajmniej teoretycznie...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 ja bym sie martwił czy to coś wyrobi z zasilaniem bartona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 4 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2002 ja bym sie martwił czy to coś wyrobi z zasilaniem bartona. A dlaczego ma nie wyrobić? AMD stosuje politykę niezwiększania mocy procków ponad 74W, które miał Tbird 1,4. Tak więc o to nie ma się co martwić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...