majkelus Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Może ktoś z was się orientuje. Szukam taniej nagrzewnicy/chłodnicy. Coś ala Kadet. Ale jest jedno ale. Aby ją zmiescić w obudowie żaden z jej wymiarów nie może przekraczać 17cm. Kadet bodajże z tego co się orientuję to jakieś 19x19x5(3). Chciałbym się zmieścić w 17x19x5cm + króćce. Mam już koncepcję jak swoje przyszłe wc zmieścić do budy, lecz aby ją zrealizować potrzebuję mniejszej nagrzewnicy. Konstrukcje typu BI odpadają ze względu na cenę, gdyż z całym wc chciałbym się zmieścić w 300zł (bloki cpu, gpu, nb będą home made). Ewentualnie do użytkowników Kadeta: czy istnieje możliwość "ścięcia" zewnętrznych finów, tak by zmniejszyć jej szerokość do właśnie 17cm? Czy zbiorniczki na końcach nie będą zawadzać? Aha, najlepiej by była to konstrukcja miedziana, ewentualnie z aluminiowymi finami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 kazda nagrzewnice da sie przerobic ale bedzie to wymagalo sporego nakaldu pracy , trzeba obciac zad finow i kawalek zbiorniczkow , a zbiorniczki zalootowac. najlepiej wybrac sie na szrot i samemu poszooakc ( napewno bedzie najtaniej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Co do kadetów to są także wersje slim (mniejsze i węższe) jedank i one przekraczają dopuszczalne wymiary dla Ciebie: Mały kadet: 19,2cm x 18,9cm x 3,4cm (z tego sama "kratka ma wymiary: 15,4 cm x 18,9 cm) Ale mimo wszystko jeśli ktoś jest normalnym lub slimem zainteresowany zapraszam na pv (dysponuje 4 sztukami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Poszukaj "lublinianki". To nagrzewnica od LUBLINA. Mam ja w domu i bedzie w mojej budzie siedziec. Wymiary to: dl. 25cm; szer 13cm; wys. 8.5cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1nister Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 jest chlodnica od autosana miesci sie w Twoim wymiarach (Szerokość 150mm Długość bez rurek 180mm Długość rurek 50mm Wysokość 88mm) jeno tam gdzie u Ciebie jest 5 tutaj jest ~9 , i to zajmie dwie zatoki 5.25' ,jesli takie ma byc jej miejsce ulozenia) ale wiem ze wchodzi ;) zastanow sie moze nad takim czyms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Ja mam Lubliniankę wmontowaną leżąco w top obudowy, wpuszczoną do połowy w środek. Przy tym co w opisie i 1 papście 120mm nawet się nie nagrzeje. Małe opory, miedziane finy, mosiężny korpus. Jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Dzieki za rady. Na razie idę zobaczyć kadeta do tomasira i jeśli ocenię że da radę ją odchudzić to będzie kadet :D Dam znac co i jak oczywiście, bo podejrzewam, ze nie tylko ja lubię wąskie obudowy i komuś takie info mogłoby się przydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 a jak sprawdzić czy rurki w środku nagrzewnicy są miedziane ? ? ? mam prawdopodobnie nagrzewnicę od poloneza/fiata125p... ...słyszałem, że były produkowane dwie wersje miedziana i aluminiowa ale nie wiem którą mam :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 nikt nie wie jak to sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Niestety jak jechałem to pod blokiem tomasira jakiś debil mi przywalił w samochód. Auto w serwisie, a moja lepsza połowa w szpitalu. Odpuszczam na razie wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...