Skocz do zawartości
kawal_elementu

Athlon XP 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam !

Mam athlona xp 1700+ @ 2400+

mnoznik mam ustawiony na 12x FSB na 166 napięcie 1,625

Płyta głowna epox 8RDA, zasilacz Modecom 350 GTF, Czy takie ustawienia jak podałem są ok ? czy cos tu zmienic np zwiekszyc to FSB a zmniejszyc mnoznik lub na odwrót ?, lub cos tam z napieciem ? :)

Na podkręcaniu sie nie znam za bardzo, proca podkrecał mi qmpel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli pamięci masz PC3200 czyli 400 MHz to spróbuj śmignąć procka na magistrali 200 MHz zamiasta 166 i zejdź trochę z mnożnikiem, testuj prime95 torture test->blend test....jak przejdzie 6h bez błędów to stabilny a jak wywali błąd to podnieś napięcie na procku...cały czas kotroluj napięcia +5v i +12v a także temperaturę procesora...

poza tym :

SZUKAJ-BYŁO!!! :evil:

:google:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym dał minimum 10*200, sporo wydajniej

tylko że będzie musiał z vcore powalczyć wtedy...a co za tym idzie z temperaturą...o ile u mnie 12.5x166@1.7v wszystko było cacy (2083 MHz)

to żeby było stabilnie na 2200Mhz(11x200 - w sumie tylko 120 Mhz więcej) to musiałem mu podać 1.8v...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można próbowac puścić procka wyżej, najwyżej będzie niestabilny, do fsb 175 możesz śmiało podkręcać. jeśli jest dobre chłodzenie procka to można dorzucić 0.1V i jeszcze wyżej poleci. można podnieść mnożnik jeśli płyta pozwoli ale i tak ładnie poleciał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...