GenghisKhan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Jeśli dysk jest prawidłowo eksploatowany tzn.: - jest dobrze przewietrzona (wentyle wciągający i wyciągający powietrze) - dysk zamocowany stabilnie z dużą ilością wolnego miejsca wokół, ew. na gąbce - dysk jest chłodzony np. wentylem na 5V - dzielnik PCI jest zablokowany przy podkręcaniu Nie ma szans żeby HDD padł w takich warunkach, no chyba że ma wadę fabryczną, to wtedy zdechnie zazwyczaj po 1-2 tygodniach. Właśnie w takich warunkach padły mi 2 dysie WD (80GB 8MB cache), a kumplowi kolejne 2. Abit NF7 - więć PCI zablokowane, wszystkie padnięte dyski miały chłodno... Padały w pierwszym miesiącu po zakupie. felerna seria tak jak IBM made in hungary;]] :twisted: Dokładnie - ale niektórzy jak już modlą się do jednej firmy to nic nie jest w stanie przywrócić im obiektywnego spojżenia no ja dalej bym kupowal IBM (tzn teraz to jest hitachi) mimo tego ze mialem wlasnie walnietego made in hungary to poki byl dobry chodzil pieknie:)) a i 2 lata mi wytrzymal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 A ja polecam ten tekst http://ourtower.acn.waw.pl/page24.html => odpowiedź na pytanie P_32 zbigdwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 A ja polecam ten tekst http://ourtower.acn.waw.pl/page24.html => odpowiedź na pytanie P_32 zbigdwo hehe WDC MAXTOR I IBM - czyli to co lubie ;]]] i bede do usranej smierci chyba 3mal sie tych marek 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Chyba, że one wcześniej umrą, czego szczerze Ci życzę :) zbigdwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Chyba, że one wcześniej umrą, czego szczerze Ci życzę :) zbigdwo nigdy nic nie wiadomo;)) moze sie okazac ze ze mnie bardziej felerny egzemplarz niz imb z wegier ;]]] i nawet nowy soft mi nic nie pomoze;]] no dobra ale koniet tego OT 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...