Skocz do zawartości
Linoge

Pysk twardy s-ata czy jeszcze ata ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dysk jest prawidłowo eksploatowany tzn.:

- jest dobrze przewietrzona (wentyle wciągający i wyciągający powietrze)

- dysk zamocowany stabilnie z dużą ilością wolnego miejsca wokół, ew. na gąbce

- dysk jest chłodzony np. wentylem na 5V

- dzielnik PCI jest zablokowany przy podkręcaniu

Nie ma szans żeby HDD padł w takich warunkach, no chyba że ma wadę fabryczną, to wtedy zdechnie zazwyczaj po 1-2 tygodniach.

Właśnie w takich warunkach padły mi 2 dysie WD (80GB 8MB cache), a kumplowi kolejne 2. Abit NF7 - więć PCI zablokowane, wszystkie padnięte dyski miały chłodno...

Padały w pierwszym miesiącu po zakupie.

felerna seria tak jak IBM made in hungary;]] :twisted:

Dokładnie - ale niektórzy jak już modlą się do jednej firmy to nic nie jest w stanie przywrócić im obiektywnego spojżenia

no ja dalej bym kupowal IBM (tzn teraz to jest hitachi) mimo tego ze mialem wlasnie walnietego made in hungary to poki byl dobry chodzil pieknie:)) a i 2 lata mi wytrzymal:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że one wcześniej umrą, czego szczerze Ci życzę  :)  

zbigdwo

nigdy nic nie wiadomo;)) moze sie okazac ze ze mnie bardziej felerny egzemplarz niz imb z wegier ;]]] i nawet nowy soft mi nic nie pomoze;]] no dobra ale koniet tego OT 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi