Bo$s from OHIO city Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam. Chciałbym was się spytać jaki cooler polecacie do Athlona XP 1700+ (AXDA1700DUT3C JIUHB0302WPMW). Chcę go trochę pokręcić, jak na razie jest do 1841 mHz (12,5 x 147), temperatura 46'C, przy spoczynku. Interesują mnie zykłe coolerki (nie jakieś monstra, przez które ogłuchnę :P), w cenie najlepiej do 80 zł, ewentualnie do 100 zł. BTW: Ten Athlon jest zielony. Czy to prawda że ta seria ma odblokowane mnożniki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Zalman 7000A-Al ( jeśli pasuje na Twoją płytę ) lub mniej kłopotliwe Pentagramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 w tym dziale jest multum takich topicow poszukaj se !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Witam. Chciałbym was się spytać jaki cooler polecacie do Athlona XP 1700+ (AXDA1700DUT3C JIUHB0302WPMW). Chcę go trochę pokręcić, jak na razie jest do 1841 mHz (12,5 x 147), temperatura 46'C, przy spoczynku. Interesują mnie zykłe coolerki (nie jakieś monstra, przez które ogłuchnę :P), w cenie najlepiej do 80 zł, ewentualnie do 100 zł. BTW: Ten Athlon jest zielony. Czy to prawda że ta seria ma odblokowane mnożniki ? Pentagram QC-80cu za 115 zł lub taki sam COOLTEK CT8C-48 Cu ja mam tego drugiego i jest gicio - cicho i wydajnie za 99 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Pentagram!!! Zobacz tu masz testy coolerow http://www.tweak.pl/artykul/coolery_04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 Pentagram!!! Zobacz tu masz testy coolerowhttp://www.tweak.pl/artykul/coolery_04 dlatego napisałem że polecę coolteka - to jest ten sam cooler co pentagram (ta sama firma je robi dla coolteka i pentagrama), a można go kupić 15 zł taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 23 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2004 mozesz zamiescic linka tego coolteka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo$s from OHIO city Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 gdzie moge tego coolteka dostać ?Szukam na allegro, komputroniku i nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 @Bo$s from OHIO city Jakie go coolera szukasz Pentagrama???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Ja kupilem na allegro nowke za 92zl (Cooltek), a to juz calkiem tanio mysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 mozesz zamiescic linka tego coolteka??? http://www.angela.pl/index.php?action=Szuk...&IDKategorii=40 COOLTEK CT8C-48 Cu 99.00,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemaS246 Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 @wojwar JAk ci chłodzi ten COOLTEK CT8C-48 Cu ?? Jakie masz temperatury na procku>>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 @wojwar JAk ci chłodzi ten COOLTEK CT8C-48 Cu ?? Jakie masz temperatury na procku>>?? Cooltek chodzi jak pentagram (bo to dokładnie ten sam cooler jest) ;) test był na tweaku. A ja w porównaniu do Spire FR II, którego miałem wcześniej, po szlifowaniu podstawy w coolteku papierem 1000, zauważyłem 2 rzeczy: 1. Spadek temperatury o około 2-4 C (co jest całkiem sporo) w IDLE 2. Spadek temp o około 3-5 w Stresie -------------------- UPDATE ----------------------- Zapomniałem dodać, że po zmianie coolera, a przed pomiarami temp. zwiększyłem napięcie z 1,75 V do około 1,8 V procka nie podkręcałem bardziej -------------------- /UPDATE ----------------------- 3. Wszystko na obrotach około 1600-1700 rpm 4. Cooler przy takich obrotach jest niesłyszalny - Spire w porównaniu z nim to po prostu suszarka !! (a ludzie mówią że to cichy cooler 8O ) mogę go gorąco polecić tym wszystkich, którzy chcieliby pentagrama - lecz chcą mieć 15 zł oszczędności (starczy na przesyłkę pocztową ;) ) w testach cooler wypada lepiej niż ZM7000A - AlCU Jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia to fakt iż: 1. Musiałem upiłować kawałek zapinki 2. Musiałem zapinkę lekko wygiąć, bo po zamontowaniu pierwszym razem i skręceniu na maxa cooler dawał się lekko obkręcać ręką - więc po wygięciu lekkim zapinki w tym momencie jest już ok, przylega twardo do procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Kup Zalmana 7000A-Cu. Tez mam taki procek na tym wlasnie chlodzeniu. Jestem BARDZO zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2004 Moje doswiadczenia z Cooltekiem sa narazie dosc skromne, bo dopiero zbieram czesci, a do testu nie pasuje mi na epoxa 8rda3 (za wysokie kondensatory), ale niedawno (po uprzednim szlifowaniu na lustro) podpielismy go z kumplem na jego asusa. Mowic o temp na jego asusie trudno (strasznie poprzeklamywane odczyty), ale porownujac coolteka (po szlifie) do jego volcano 11+ sytuacja sltala sie bardzo klarowna... roznica miedzy cooltekiem na maxa (cos 2800 obrotow) a volcano ustawionym na troche ponad 2k (tak zeby byl podobnie glosny) wynosila ponad 10 stopni... Puszczajac 11+ na maxa wynik prawie sie zrownywal (1 C roznicy), ale nie musze mowic chyba jaki łoskot wydobywal sie spod stolu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...