MajkelP Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Witam wszyskich :) ! Mam taki problem i bardzobym prosił o pomoc!!! Nie moge sobie z tym już dać rady :( Posiadam ABITA NF7-s ver 2.0 oraz dwa dyski twarde - pierwszy to Maxtor DiamondMax +9 120 GB (8MB) 6Y0120M0 SerialATA(150) a drugi Maxtor DiamondMax +9 80 GB (ATA/133) 6Y080L0 Problem polega na tym że kiedy kopjuje dane z dysku ATA 133 80GB na większy ATA150 120GB to transfer jest rzedu 2000Kb jest to niedowytrzymania :? . A z duzego na maly jest wszystko SUPER CZyzby jakies waskie gardlo? KONTROLER Silicona czy co? Sterowniki mam najnowzsze.. CO robic PROSZE o pomoc :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio1 Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Dziwne.... ja też mam tego abita i 0 problemów. Dysk Maxtor DiamondMax 160GB ATA133 i Samsung 160GB SATA. Stery nForce 4.27 international z IDE SW, siliconimage 1.0.0.50 (te z windows update) no i bios d24. A tego Maxtora ATA masz podłączonego do kontrolera ATA czy przez serillela? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siebek Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Mialem ten sam problem. Gdy kopiowalem cos z seagate'a 40GB na barracude 80GB SATA to transfery byly strasznie niskie i system sie czasem zawieszal. Ostatnio zainstalowalem nowe stery IDE SW i wsio smiga ok (jak na razie :P ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 25 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2004 Dzięki za pomoc :D Ten Dysk na SERIAL mam podłączony do kontrolera Silicona , a ten drugi (mniejszy) do Primary Master tego z Nvidi(mostek pd) wiecie o co chodzi ... Normalnie..... ALe problem jest także kiedy podłącze drugi do Silicona .... :( Wszystko jest super kiedy kopjuje z mojego na inne ..... :D ale odwrotnie to masakra .... Spróbuje skasowac WIndowsaXP i od poczatku wszystko sprawdzić .... Jakby ktos miał jakis pomysł to bardzo prosze o napisanie mi OKEJ? majkelp@op.pl Z gory i tak DZIEKI BARDZO !!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...