Erazor Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Mam wielki dylemat przy zakupie DDR-ów. Wiem że do overclockingu najlepiej nadają się Samsungi 333 MHz ale nigdzie nie moge ich znaleźć. Wiecie w takim razie co z Kingstonami 333 MHz??? Na ile pójdą i z jakim CL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colsbald Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Kup noname. Ja mam takie i chodza DRR 333 na CL 2.0, a moge tez zrbic drr333@400 8) ale wtedy na CL 2.5. A zaplacisz 100 zl mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Kup noname. Ja mam takie i chodza DRR 333 na CL 2.0, a moge tez zrbic drr333@400 8) ale wtedy na CL 2.5. A zaplacisz 100 zl mnie :) Może powiesz mi coś więcej na temat tych no name-ów - jaki czas dostępu, i chociaż co jest napisane na samych kościach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Kup noname. Ja mam takie i chodza DRR 333 na CL 2.0, a moge tez zrbic drr333@400 8) ale wtedy na CL 2.5. A zaplacisz 100 zl mnie :)Akurat miales farta, ze trafiles takie kosci. Kolega moze juz nie miec szczescia i pojda mu max na 150. Kingstony sa cienkie do krecenia. Moze warto zainwestowac w Nanya 333MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Ja kupiłem Kingstony, które są na kościach Samsunga :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Kup noname. Ja mam takie i chodza DRR 333 na CL 2.0, a moge tez zrbic drr333@400 8) ale wtedy na CL 2.5. A zaplacisz 100 zl mnie :)Akurat miales farta, ze trafiles takie kosci. Kolega moze juz nie miec szczescia i pojda mu max na 150. Kingstony sa cienkie do krecenia. Moze warto zainwestowac w Nanya 333MHz. kingstony tez są na nanyach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 http://www.pcstats.com/articleview.cfm?art...eid=1140&page=1 Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Kup noname. Ja mam takie i chodza DRR 333 na CL 2.0, a moge tez zrbic drr333@400 8) ale wtedy na CL 2.5. A zaplacisz 100 zl mnie :)Akurat miales farta, ze trafiles takie kosci. Kolega moze juz nie miec szczescia i pojda mu max na 150. Kingstony sa cienkie do krecenia. Moze warto zainwestowac w Nanya 333MHz. jak nie bedzie mial szczescia i mu DDR 333 na 150 Mhz pujda to wymieni one z zalozenia maja na 166 Mhz chodzic !!!! .... piszemy w tym topicu o o PC 2700 a nie o 2100 !!! PS. Moje nonamy PC 2100 dzisiaj na 165 Mhz poszly CL 2.5 2T Command :)))))))) 0 errors w memtest86 v2.9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 5 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2002 Czy znacie pamięci SEITEC (Samsung Everland Inc. Total Engineering & Construction - http://www.seitec.co.kr/index.html)? Czy są tak samo dobre jak pamięci z nadrukiem SAMSUNG, czy może jest to jakaś "tańsza wersja" w stylu Samtrona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Czy znacie pamięci SEITEC (Samsung Everland Inc. Total Engineering & Construction - http://www.seitec.co.kr/index.html)? Czy są tak samo dobre jak pamięci z nadrukiem SAMSUNG, czy może jest to jakaś "tańsza wersja" w stylu Samtrona. Ja mam SEITEC'ki DDR'y 266. Na prawie max ustawieniach (tj. precharge time nie 2 a 3) dochodzą do 148-149MHz (296 MHz DDR) stabilnie - czy dobrze czy źle sam zdecyduj - acha - maksymalne taktowanie sprawdzałem zanim zmieniłem precharge z 2 na 3 - dzięki temu rozwiązałem problem przekłamań podczas testów memtest'em i jeszcze jednym programikiem. Może teraz poszłyby szybciej, napięć też nie zmieniałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 seitec ja mialem sdramy i na max timingach dzialaly na 150 fsb czyli ql mialy 6ns kostki ja np uzywam pamitek 266 siemensa na kosciach samsunga i dzialaja na grubo ponad 300 (372) a naweti na 400 ale jak ostro podniose napiecie :) mysle o zalozeniu jakichs radiatorkow na nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 i zeby bylo ciekawiej zaplacilem za nie tyle co za noname :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...