swat-department Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 No więc mam już obudowę, z "okienkiem" no to chce sobie kupić katodę, rozkręcam kompa patrzę, a tam nie mam wolnych molexów. Kolega powiedział mi na gg, że są takie rozgałęźniki, ale mam pytanie czy, nie będzie mi się komp wieszał z tego powodu, że zasilacz, nie wyrabia się z prądem, dla tego wszystkiego??. Mam zasilacz klasy jakiejś NoName (nie pisze firmy) ma 235W (!!), a musi uciągnąć: -Samsung 20GB -LG nagrywarka -Napęd DVD -Stacje dysketek 3,5.. -Wentylator do obudowy na 12V To są wszystkie "częsci" do których podłączony jest molex, oprócz tego mam: Duron 800Mhz, 128 Ram, Riva TNT2. Czy podłączając do tego katode 12 V uciągnie mój zasilacz to wszystko?? Bez katody wszystko pracuje bardzo stabilnie (odpukać...), więc wydaje mi się że z tym nie będzie problemu, a nawet jakby był to wystarczy odłączyć katode, ale wtedy będę miał 40zł w plecy, tak więc pytam tutaj... EDIT: Podaje napięcia z programu AIDA 32 : Właściwości czujnika Typ czujnika ITE IT8705F Dostęp do czujnika ISA 290h Nazwa płyty głównej ECS K7S5A Temperatury Płyta główna 28 °C (82 °F) Procesor 38 °C (100 °F) Wentylatory Procesor 3245 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.58 V +2.5 V 2.46 V +3.3 V 3.25 V +5 V 4.89 V +12 V 12.16 V +3.3 V podczas wstrzymania pracy 3.31 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.89 V VBAT baterii CMOS 2.03 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 teoretycznie powinno, katoda to nie latarnia morska :) i pobor pradu nie jest tak ogromny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier84 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 jak dal mnie powinno uciagnac!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 a po co wicej molexow - kabelki poprostu wtykasz ,,od tylu" do tych zajetych juz molexow a taka katodka duzo pracu nie bierze wiec nie masz sie raczej o co martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...