Skocz do zawartości
pmp

KHX 3200UL/512

Rekomendowane odpowiedzi

nie sprawdzałem na jakich są kostkach, ale zupełnie przypadkiem trafiłem dziś na takie, i 212 mhz 2-2-2-5-1 smigają

miały być zwykłe 3200/512 a trafiły się UL. coprawda nie były kupione w kraju wiec nie wiem czy u nas takie też są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie ze to nowe KHXy na kostkach Samsung TCCD 4 ns. Przystosowane do 2-2-2, na takich kosciach Corsair wypuscil swoja serie XMS XL. Sprobuj kostki dac na 2.5-3-3-6, na takich timingach sa podobno szanse na 250.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie sprawdzałem na jakich są kostkach, ale zupełnie przypadkiem trafiłem dziś na takie, i 212 mhz 2-2-2-5-1 smigają

miały być zwykłe 3200/512 a trafiły się UL. coprawda nie były kupione w kraju wiec nie wiem czy u nas takie też są.

Masz jakis link jak one wygladają ? albo jakiś opis

Upadate:

Tyle znalazłem http://www.kingston.com/press/2004/memory/07b.asp

Jeśli mozesz to sprawdź na jakich są kostkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz wysztko: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=74673 (juz wczesniej linkowalem ten temat) . Wprawdzie temat jest o Corsairach, ale one robione sa na tych samych kostkach. Ramki nie reaguja na napiecia prawie. robia kolo 210-220 z 2-2-2. Niektore dociagaja do 250 z Cas 2.5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ent, ale wyczytalem ze w sumie to chyba nic ciekawego te ramki w sensie ze do bh5 im daleko i przedewszystkim to czego nie lubie, zle reaguja na wysokie napiecia. Jedyne co dla mnie przemawia na plus to ich pojemnosc, teraz mam 256 bh5 i pomimo tego ze moga dzialac na dosc wysokich fsb (u mnie to max 242 bylo, proc nie mogl wiecej) to jest ich cholernie malo :( Wiec czekam na jakas alternatywe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki ent, ale wyczytalem ze w sumie to chyba nic ciekawego te ramki w sensie ze do bh5 im daleko i przedewszystkim to czego nie lubie, zle reaguja na wysokie napiecia. Jedyne co dla mnie przemawia na plus to ich pojemnosc, teraz mam 256 bh5 i pomimo tego ze moga dzialac na dosc wysokich fsb (u mnie to max 242 bylo, proc nie mogl wiecej) to jest ich cholernie malo :( Wiec czekam na jakas alternatywe.

Hehehe... jak chyba wiekszosci ludzi :D BH-5 zniknely, poza tym trzeba miec farta zeby gig dzialal dobrze na platformie nF2. Przez jakis czas alternatywa byly OCZ EB, ale one tez juz zniknely. Wprawdzie nie pracowaly na CAS 2, ale np 2,5-2-2 i byly (u nas) strasznie drogie.

Teraz nie ma chyba na rynku ramow dla AMD 32 ktore mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w ciemno :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi