godless Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Witam wszystkich forumowiczów :D Noszę się z zamiarem kupna nowej karty, wybór mój padł na Radeona 9600Pro lub 9600XT. Przekopałem się już przez specyfikacje i różne testy, ale pozostała mi jeszcze jedna wątpliwość. Która z kart opartych o powyższe chipsety jest najcichsza? W jednym z testów wymieniono Asusa 9600XT jako bardzo cichego. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. :) godless Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Trzeba raczej sprawdzić, który model konkretnego producenta jest najcichszy. Każdy producent daje inny cooler. Osobiście kupiłbym kartę, która Tobie pasuje i wymienił chłodzenie na Artic VGA Silencer (ok. 55zł) jeśli firmowe jest za głośne. Z tym Silencerem jest dziwna sprawa. Ponoć dopiero Rev.3 obsługuje Radeony 9600 ale mój qumpel kupił Rev.1 i weszła bez problemu na Saphire R9600PRO. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Popieram wymiane chłodzenia na Silencera. I najlepszy wybór to chyba FIC 9600pro. Memorki kręcą sie mu na 800MHz bez radiatorków (www.overclockers.pl), a rdzeń z Silencerem poleci dużo ponad 500MHz bo standardowy coolerek słabiutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 30 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2004 Popieram wymiane chłodzenia na Silencera. I najlepszy wybór to chyba FIC 9600pro. Memorki kręcą sie mu na 800MHz bez radiatorków (www.overclockers.pl), a rdzeń z Silencerem poleci dużo ponad 500MHz bo standardowy coolerek słabiutki. Równiez popieram, a z modeli na 9600XT na lepszych pamięciach dobry jest również HIS 9600XT, tylko skurczybyk drogi. Poza tym w porównaniu z Silencerem praktycznie każdy wysokoobrotowy mały cooler na GPU będzie głośniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...