lukasrz Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Mam problem , trafił mi się taki model Durona 1200 który niechce się kręcić zwiększałem magistrale na 110 ale sie wiesza na 3dmarku2001se ,czy jak odblokuje mnośnk na procku i będe go kręcił mnożnikiem czy to coś da teraz mnośnik wynosi 12x a i które styk zewżeć czy wszystkie L1 . A temperatura wynosi maxymalnie 55 stopni celcjusza po ostrym katowaniu na grach 8) ECS K7S5AL, Duron 1200, 256MB DDR, GeForce3 TI 500,Maxtor 40GB ATA 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 zwieksz napiecie i pusc go od razu na 133, jak bedziesz mial szczescie to pojdzie, jak nie to przeklnij eCSa albo sISa, ktory jest na plycie. mozesz tez wrzucic nieoficjalny bios ze strony http://k7s5a.prv.pl. i jeszcze jedno... jakie masz chlodzenie? 55 stopni to nie malo.... a tak w ogole, to reed~XP zaraz napisze: "SZUKAJ!" i zamknie temat... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Jak na Durona 1200 masz cholernie wysoką temp. ostatnio składałem kompa z durniem 1200 i temperatura po całodniowym graniu wynosiła 48 stopni, a za cooler dałem 25 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 6 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2002 Z magistralką to masz pecha. Ale mnożnikiem może Ci się uda o 1 punkt na 13 .Użyj ołówka miękkiego np.6 B i powinno działać.Temperaturkę to masz dośc wysoką zmień cooler albo zainwestuj w jakąś dobrą pastę termoprzewodzącą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Właśnie, jaki możecie polecić sposób chłodzenia D1200, bo się do niego przymierzam (do kupna znaczy się) i chciałbym wiedzieć jakie daje on możliwości na dobrej płycie przy niezłym chłodzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Dobry( tani ) cichy ( obroty wentla ok.3300 ) cooler z czystym sumieniem mogę polecić titana ttc-d5tb(3) . Do niego jest dodana pasta .I całość sprawuje się doskonale. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A dałby się on na tym kręcić? Czy lepiej do kręcenia od razu robić WC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A dałby się on na tym kręcić? Czy lepiej do kręcenia od razu robić WC? Zawsze lepiej jest od razu zrobic WC. Masz na starcie duzo wiecej "zapasu chlodu" na proc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Hmm... mam jeszcze jedno pytanko. Ile trzeba wydać na niezły WC, może być własnej roboty (myślę, że sobie poradzę ;))? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Hmm... mam jeszcze jedno pytanko. Ile trzeba wydać na niezły WC, może być własnej roboty (myślę, że sobie poradzę ;))? Jezeli niezly w twoim rozumieniu, to porzadny i niekoniecznie super tani, to mysle ze okolo 450 - 500 zlociszy i masz super WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ale z gotowych części czy własnej roboty?!? Pytam głównie z ciekawości, bo i tak na razie fundusze mam na wyczerpaniu, więc nie poszaleję;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ale z gotowych części czy własnej roboty?!? Pytam głównie z ciekawości, bo i tak na razie fundusze mam na wyczerpaniu, więc nie poszaleję;). Raczej polecam samemu poskladac, wyjdzie taniej a jednak wydajniej :) Jezeli masz cierpliwosc, to poszukaj postow o WC na forum. Wedlug tych wskazowek mozna poskladac naprawde dobre WC i to z nowych komponentow. Zalezy tez jakie chcialbys, z obiegiem zamknietym czy otwartym ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na dobry początek kupię jednak tego Titana, o którym mówiłeś. WC zajmę się później...;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...