Skocz do zawartości
erio

Monitor 17" HELP ... zgon?? ... pionowy stop

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ... moj ukochany monitor 17" na kineskopie Hitachi ostatnio od czasu do czasy wylacza sie ....

Wyglada to w ten sposób ... wszystko jest ok. dioda sie swieci na zielono ... obraz jest ok ... nagle obraz zweza sie do jednej pionowej bialej linii i znika ... zielona dioda sie swieci caly czas ... jak go wylacze z przodu to dioda zmienia sie na pomaranczowa ... ponowne wlaczenie rzadko pomaga .... czesciej pomaga wylaczenie go z tyłu i wlazenie po ok. 30 sekundach ...

czasami wylacza sie tez jak sie go mocniej strzeli z otwartej w bok ...;((((

apropo wstrzasów ... maly wstrzas powoduje zmniejszenie sie obrazu ... np. z 15" do 14" wyswietlanego obrazu .... na ułamek sekundy ... np. jak nogą stukne w biurko ... mam ten efekt ... to moze byc nawet mocniejsze uderzenie w enter ... a czasami nawet go nie dotkne i mam to zmniejszenie i zwiekszenie w ulamku sekundy (okolo 0.2 sec.)

czy ktos z was wie co moze byc uszkodzone ????

A dzisiaj mialem trudnosci z wlaczeniem go ....

moze sie przegrzewa cos ... bo otwarelem go 30 minut temu (bo w ogole nie chcial odpalic ... nawet w dosie, w niskiej rozdzialce i odswierzaniu) ... odkurzylem , to odpalil za 1 razem ...ale jak dostal z otwartej to sie wylaczyl ... ale potem sie wlączyl .... nie wiem co jest grane ... jutro chyba jade do servisu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera nikt nie wie ?

niekt tak nie mial?

to moze znacie jakiegos elektronika ... bo w servisie LG w Krakowie powiedzieli mi 100 zł za naprawe + czesci ... a to pudlo jest ze 200 warte ... aha... powiedzili mi ze to najprawdopodobniej zimny lut poszedl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zimny lut na 100%

ok ... czyli na razie zapowiada sie lepiej niz gorzej ....

jedyne co mnie martwi to to za to nie tylko przy wstrzasach tak sie dzieje ... czasami nic nie dotykam i sie wylacza .... i co dziwniejsze w 100 Hz czesciej sie wylacza niz w 60Hz ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...