Skocz do zawartości
Steeler

1,5 Gb RAM --> virtual drive???

Rekomendowane odpowiedzi

Bede mial Athlon 1800+

HD 120 Gb (7200, 8 Mb)

Gf4 4200

No i zastanawiam sie nad iloscia RAM'u? Gdzie przebiega gorna granica rozsadku dla zwyklego uzytkownika? Czy Wirtualny HD bedzie dzialal strasznie szybko i czy to sie oplaca...

Z gory dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucenie do kompa 1GB ramu to niezly pomysl. Na jednym 512 zaklada sie virtual drivea i kaze sie windowsowi tam swopa swojego wrzucic. Drugie 512 ma dla siebie :lol: i programow. Takie cos mogloby dac odetchnac dyskowi twardemu no i przyspieszyc winde w szczegolnosci worda i takie tam pochlaniacze pamieci. Do tego dwa dyski w rajdzie i kazdy windows na byle jakim kompie bedzie chodzil jak ta lala :wink:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jednym 512 zaklada sie virtual drivea i kaze sie windowsowi tam swopa swojego wrzucic.

A po co Swap File w ramie - przecież on się tworzy jak "brakuje" ramu !!

Przy 1GB to chyba nie ma z tym problemu. Ja mam 512 i jedynymi momentami kiedy mam za mało to otworzenie/obrabianie kilku zdjęć w Corelu i drukowanie ich.... Do obróbki dźwięku całkowicie wystarcza 512 (Sound Forge 6.0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami przegladam pewna grupe dyskusyjna gdzie sa same zdjecia OE potrafi mi wyrzucic blad ze za malo miejsca. Swapa mam ustawionego na 1GB i pamieci 256 MB. Monitor systemu pokazuje mi ze mam zajetego calego swapa i pamiec. Niekiedy folder z ta grupa laduje mi sie dwie minuty niemilosiernie mielac dyskiem. Nawet jak jest od groma pamieci RAM w kompie to beznadziejne zarzadzanie pamieci w windzie potrafi stworzyc ogromnego swapa (przynajmniej takie sa moje doswiadczenia z winda 98SE) Na "lepszy" system jakos nie mam ochoty sie przestawiac.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...