Steeler Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Bede mial Athlon 1800+ HD 120 Gb (7200, 8 Mb) Gf4 4200 No i zastanawiam sie nad iloscia RAM'u? Gdzie przebiega gorna granica rozsadku dla zwyklego uzytkownika? Czy Wirtualny HD bedzie dzialal strasznie szybko i czy to sie oplaca... Z gory dzieki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steeler Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Nikt nie odpowie??? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Wirtualny hdd bedzie chodzil bardzo szybko. Ale kwestia ceny powinna skutecznie zniechecac do tego rozwiazania. A co do rozsadnej ilosci ramu to teraz 256-512MB 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Wrzucenie do kompa 1GB ramu to niezly pomysl. Na jednym 512 zaklada sie virtual drivea i kaze sie windowsowi tam swopa swojego wrzucic. Drugie 512 ma dla siebie :lol: i programow. Takie cos mogloby dac odetchnac dyskowi twardemu no i przyspieszyc winde w szczegolnosci worda i takie tam pochlaniacze pamieci. Do tego dwa dyski w rajdzie i kazdy windows na byle jakim kompie bedzie chodzil jak ta lala :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Jak mi znajdziesz sponsora to może być ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na jednym 512 zaklada sie virtual drivea i kaze sie windowsowi tam swopa swojego wrzucic.A po co Swap File w ramie - przecież on się tworzy jak "brakuje" ramu !! Przy 1GB to chyba nie ma z tym problemu. Ja mam 512 i jedynymi momentami kiedy mam za mało to otworzenie/obrabianie kilku zdjęć w Corelu i drukowanie ich.... Do obróbki dźwięku całkowicie wystarcza 512 (Sound Forge 6.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Czasami przegladam pewna grupe dyskusyjna gdzie sa same zdjecia OE potrafi mi wyrzucic blad ze za malo miejsca. Swapa mam ustawionego na 1GB i pamieci 256 MB. Monitor systemu pokazuje mi ze mam zajetego calego swapa i pamiec. Niekiedy folder z ta grupa laduje mi sie dwie minuty niemilosiernie mielac dyskiem. Nawet jak jest od groma pamieci RAM w kompie to beznadziejne zarzadzanie pamieci w windzie potrafi stworzyc ogromnego swapa (przynajmniej takie sa moje doswiadczenia z winda 98SE) Na "lepszy" system jakos nie mam ochoty sie przestawiac. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...