Skocz do zawartości
hyniek

Soltek 75DRV5 Via KT-333

Rekomendowane odpowiedzi

Płytka jest dobra.

Wprawdzie FSB nie pójdzie więcej niz 150, jesli ma to dla Ciebie znaczenie. Jako jedna z niewielu płyt posiada zabezpieczenie przed spaleniem procka (ABS II). Podobno działa. Dobrze wykonana.

Do wyboru masz jeszcze MSI KT3 Ultra za podobną kaskę. Ma chyba wielokanałowy dźwięk. Ale bez zabezpieczenia przed spaleniem.

Wspomniany Gigabyte też OK.

Nie bierz Asusa A7V333. Wiele z nich jest fabrycznie wadliwych. Mój egzemplarz wogóle nie odpalał. I teraz mam Solteka. Drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja świadomie wybrałem Solteka, nie podkrecam procka, chodzi płyta stabilnie, jest wydajna, ma anti burn shield II no i obsłuży nowe Athlony z FSB 166 mhz.

Każdy kto nie podkręca nie będzie psioczył na tą płyte, inni niech borą MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja świadomie wybrałem Solteka, nie podkrecam procka, chodzi płyta stabilnie, jest wydajna, ma anti burn shield II no i obsłuży nowe Athlony z FSB 166 mhz.

Każdy kto nie podkręca nie będzie psioczył na tą płyte, inni niech borą MSI.

Taaa wofek, każdy chwali to co ma - o ile pamietam to ktokolwiek chce kupić monitor to polecasz mu ten Magowy shit zamiast rekomendować porządną marke : Nec, Mitsubishi, Iiyama.

I tu masz zonka z tym FSB 166 :lol: - ZAPOMNIJ !!!

Ja przy doradzaniu MAGA używam jakichś konkretnych argumentów, a nie pisze "ABIT KT7A jest zajebisty" ! Uwierz mi....... miałem mnóstwo monitorów w łapkach jak i u siebie na biurku.... i wiem co w trawie piszczy ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram :) mam MSI i polecam :) a tak serio to wszystko tylko nie SOLTEK :)

Snap, prosze jaki się z ciebie twardziel zrobił. To dopiero znaczy popaść w samouwielbienie po nowym zakupie.

Mowisz wszystko, tylko nie Soltek ? To czemu nie zostałeś przy ECS K7S5A, przecież to Soltek jest najgorszy.

Widze, że tak się wstydziłeś tego ECS' a w swoim configu, że dopiero po zmianie płyty odwarzyłeś się go ujawnić.

Teraz masz MSI i jesteś bonzo :lol: .

Masz tupet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram :) mam MSI i polecam :) a tak serio to wszystko tylko nie SOLTEK :)

Snap, prosze jaki się z ciebie twardziel zrobił. To dopiero znaczy popaść w samouwielbienie po nowym zakupie.

Mowisz wszystko, tylko nie Soltek ? To czemu nie zostałeś przy ECS K7S5A, przecież to Soltek jest najgorszy.

Widze, że tak się wstydziłeś tego ECS' a w swoim configu, że dopiero po zmianie płyty odwarzyłeś się go ujawnić.

Teraz masz MSI i jesteś bonzo :lol: .

Masz tupet.

mialem ECS i to byl wiekli SHIT . jak nauczysz sie czytac to puszukasz sobie w wyszukiwarci i przeczytasz ze pisalem o tym i nie ukrywalem tego ze mam ECS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu masz zonka z tym FSB 166  :lol: - ZAPOMNIJ !!!

Ja przy doradzaniu MAGA używam jakichś konkretnych argumentów, a nie pisze "ABIT KT7A jest zajebisty" ! Uwierz mi....... miałem mnóstwo monitorów w łapkach jak i u siebie na biurku.... i wiem co w trawie piszczy !  8)

Właśnie nie zapomne bo wysłałem mail do Solteka i dostałem twierdzącą odpowiedź, że Soltek SL-75DRV5 będzie działał na FSB 166 mhz - recepta na sukces = obiecywany bios, który napewno wyjdzie + lekkie podniesienie napięcia.

Co do monitorów. Dużo czasu spędzam w hurtowni u kumpla gdzie on pracuje jako zastępca dyrektora od spraw sprzedarzy. Często zdaża mi się zabłądzić i znaleźć w dziale z monitorami.

Co w tedy robie ? Poamagam kumplowi wybrać najlepsze. Czasem stawiam obok siebie 5 sztuk, czasem 10, a czasem 20 i siedze przy nich godzinami starając się wyłowić każdą nieprawidłowość. co z czasem wyrabia mi opinie o danej marce, nie na podstawie jedego egzemplarza, czy jednego modelu ale wielu modeli i egzemplarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem ECS i to byl wiekli SHIT . jak nauczysz sie czytac to puszukasz sobie w wyszukiwarci i przeczytasz ze pisalem o tym i nie ukrywalem tego ze mam ECS

To czemu dopiero po zmianie configu zaserwowałes sobie podpis ze sprzętem.

Ja umiem czytac i to bardzo dobrze. Gdybym nie przeczytał wielu książek, to nie był bym na tym etapie edukacji na jakim jestem.

Dobra "puszukam" sobie. Aha mistrzu ortografii !

Przed każdym kolejnym "i" w zdaniu stawiamy przecinek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu masz zonka z tym FSB 166  :lol: - ZAPOMNIJ !!!

Ja przy doradzaniu MAGA używam jakichś konkretnych argumentów, a nie pisze "ABIT KT7A jest zajebisty" ! Uwierz mi....... miałem mnóstwo monitorów w łapkach jak i u siebie na biurku.... i wiem co w trawie piszczy !  8)

Właśnie nie zapomne bo wysłałem mail do Solteka i dostałem twierdzącą odpowiedź, że Soltek SL-75DRV5 będzie działał na FSB 166 mhz - recepta na sukces = obiecywany bios, który napewno wyjdzie + lekkie podniesienie napięcia.

Co do monitorów. Dużo czasu spędzam w hurtowni u kumpla gdzie on pracuje jako zastępca dyrektora od spraw sprzedarzy. Często zdaża mi się zabłądzić i znaleźć w dziale z monitorami.

Co w tedy robie ? Poamagam kumplowi wybrać najlepsze. Czasem stawiam obok siebie 5 sztuk, czasem 10, a czasem 20 i siedze przy nich godzinami starając się wyłowić każdą nieprawidłowość. co z czasem wyrabia mi opinie o danej marce, nie na podstawie jedego egzemplarza, czy jednego modelu ale wielu modeli i egzemplarzy.

Ja jak wysłałem maila do SOLTEK'a to odpowiedzieli mi, że płyta ta nie jest przystosowana do FSB 166 i że to jest po prostu overclocking i tyle ! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto jaki mail wysłałem :

Greetings

I' m a user of Soltek SL-75DRV5 motherboard from Poland.

I have a very important question.

Will Soltek SL-75DRV5 support without any problems the new line of AMD Athlon processors (up from AMD Athlon 2700+) with 333 mhz front side bus ?

I' ve read on some forum that SL-75DRV5 has got problems with reaching FSB higher than 150 mzh.

Oto odpowiedź :

Thank you for your Email.

Something that I would like to add t o the reply of your question:

XP2700+, external speed is 166 Mhz.

Now as our FAE say, we are final testing SL-75DRV5 with XP2700+.

Final results will be posted on the website.

(Old version of SL-75DRV5 might need to update Bios, and set in higher voltage.

New version of SL-75DRV5 shipped out now has no problem.)

You mentioned about 150 Mhz, it is 133Mhz overclocking up to 150 Mhz.

It will be not stable, because 150 Mhz is not normal speed, like our FAE say,

when 150 Mhz was set, the PCI and other peripheral will run not in normal speed (33Mhz),

so it will cause not stable.

But 166Mhz is standard speed, so when devided into 5, PCI can run in normal speed (33Mhz),

so with our new version of SL-75DRV5, runing 166 Mhz will be stable.

(Old version needs to update Bios and set in higher voltage.)

I hope the explanation is useful for you.

B.R

Valia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto jaki mail wysłałem :

Greetings 

I' m a user of Soltek SL-75DRV5 motherboard from Poland.

I have a very important question. 

Will Soltek SL-75DRV5 support without any problems the new line of AMD Athlon processors (up from AMD Athlon 2700+) with 333 mhz front side bus ? 

I' ve read on some forum that SL-75DRV5 has got problems with reaching FSB higher than 150 mzh.

Oto odpowiedź :

Thank you for your Email.

Something that I would like to add t o the reply of your question:

XP2700+, external speed is 166 Mhz.

Now as our FAE say, we are final testing SL-75DRV5 with XP2700+.

Final results will be posted on the website.

(Old version of SL-75DRV5 might need to update Bios, and set in higher voltage.

New version of SL-75DRV5 shipped out now has no problem.)

You mentioned about 150 Mhz, it is 133Mhz overclocking up to 150 Mhz.

It will be not stable, because 150 Mhz is not normal speed, like our FAE say,

when 150 Mhz was set, the PCI and other peripheral will run not in normal speed (33Mhz), 

so it will cause not stable.

But 166Mhz is standard speed, so when devided into 5, PCI can run in normal speed (33Mhz),

so with our new version of SL-75DRV5, runing 166 Mhz will be stable.

(Old version needs to update Bios and set in higher voltage.)

I hope the explanation is useful for you.

B.R

Valia

Wszsytko fajnie tylko: KIEDY ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszsytko fajnie tylko: KIEDY ???

Jakbys przeczytal dokladnie to w sumie TO NAWET TERAZ! Stara versja plyty bedzie musiala miec upadatowany bios czyli np ide teraz do sklepu kupie plytke i ma ona nowy bios obslugujacy FSB 166mhz. Fajnie Soltek to zrobil :) Zrzucic wszytsko na dzielniki. Ja bym proponowal upadatnac bios na najnowszy i (ty masz Wolfek odblokowanego) puscic go 7x166mhz jak nie ruszy to o<span style="color:red;">[ciach!]</span>lic Solteka przedstawic mu spraw jasno!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...