Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 dosc sporo czasu temu zakupilem sobie procka xp1500+ seria agkga. przyznam, ze krecil sie niezle. na vcore 1,775 szedl zarabiscie stabilnie na 1600MHz (10x160MHz) niestety wszystki proby przekroczenia fsb160MHz konczyly sie niczym. procek podnosil sie system dzialal niby wszystko oki ale jak traktowalem go jakims 3dmarkiem lub w cos gralem, potrafil wyjsc sobie do windy i wylaczyc programik czy gre jak gdyby nigdy nic :( nie kumalem co jest grane. temperatury byly calkiem oki, vcore szarpnalem do 1,85 i nic, ciagle koleil sie jak glupi. myslalem, ze moze to wina ramu. wiec pochwale sie dalej, ram mi padl i kupilem nowa kostke samsunga 333MHz i quwa to samo koleil sie dalej. wykluczylem ram i zastanawialem sie dalej, nawet juz zrezygnowalem sadzac, ze proc wiecej nie wyciagnie (podpowiadali niektorzy) kilka dni temu pomyslalem coby walnac se wentylator owiewajacy cooler na chipsecie i co za ten pomysl dostalem :P procek spokojnie smiga na fsb 166mhz zero zwisow. fakt ze vcore mam 1,85 ale jest stabilnie. wszystko dzieki jednemu malemu wentylkowi :wink: moze inni uzytkownicy msi kt3 ultra bez aru i bez wentyla na chipsecie tez beda mieli lepsze wyniki w o/c po dowaleniu coolerka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Gratulacje Den !!! Nie napisales jakie temperaturki teraz masz ?! Zapuszczales 3DsMARKa ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 vcore 1,85 i max load 44*C na nagrzewnicy wentyle 80 x 80 panflo puszczone na 5v :P maksymalna cisza :P 3d marka zapuszcze jak zwolni mi sie komp, teraz jest troszke obciazony :lol: zakladam ze malutko pkt wyciagne pewno cos kolo 4,2k bo jade na driverach omegi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 vcore 1,85 i max load 44*C na nagrzewnicy wentyle 80 x 80 panflo puszczone na 5v :P maksymalna cisza :P 3d marka zapuszcze jak zwolni mi sie komp, teraz jest troszke obciazony :lol: zakladam ze malutko pkt wyciagne pewno cos kolo 4,2k bo jade na driverach omegi :P Jeszcze jedno pytanie : czy katowales go CPU Stability Test lub Hot CPU ? jezeli tak to z jakim efektem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Siema Den czy ty przypoadkiem nie jestes Denubius i nie kupiles tego procka na allegro odemnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 w nocy katowalem go "RayStorm_Benchmark" z uruchomionymi all opcjami ( pojedynczy test trwa okolo 45 minut ), ogladalem film, hot cpu test po 1 h w real time bylo oki. ale najwazniejszy moim zdaniem jest RayStorm_Benchmark on naprawde ma talent do zwiechania kompa :P a mi nie powiesil :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Siema Den czy ty przypoadkiem nie jestes Denubius i nie kupiles tego procka na allegro odemnie:) siema maaan :P dokladnie to ja :P wypasiony ten proc :P mialem szczescie z nim :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 w nocy katowalem go "RayStorm_Benchmark" z uruchomionymi all opcjami ( pojedynczy test trwa okolo 45 minut ), ogladalem film, hot cpu test po 1 h w real time bylo oki. ale najwazniejszy moim zdaniem jest RayStorm_Benchmark on naprawde ma talent do zwiechania kompa :P a mi nie powiesil :P No to tylko ci pozazdroscic i oby procek ciagnal tak jak najdluzej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 No to tylko ci pozazdroscic i oby procek ciagnal tak jak najdluzej :) no mam nadzieje :P bo nie mam w planach zmieniac proca zbyt szybko (kasa) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a wpadles na to ze to ja ci go sprzedalem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ja na twoim miejscu nawet bym o tym nie pisał na forum. To potwarz dla overclockera żeby zapomnieć o chłodzeniu chipsetu. Ja jak sprawdzałem max fsb to według kolejności. 1. wymieniłem chłodzenie na chipsecie ze śledzika na radiator chyba od pentiuma wysoki na 3cm i podstawa 40x40 2. Radiator na generatorze ICL (generator zegara) 3. Pamięci na najłagodniejsze ustawienia 4.Na drugim kompie na płytce ZX spradziłem karty czy chodzą na PCI 41 i agp 83 5.Ewentualnie zarzucam najnowszy bios do płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gratulacje dobrego wyniku w piniedzialek montuje papsta 17 cm srednicy zamrozi mi mobo :twisted: to moze zamkne licznik a jak to niepomoze to polacze mostki i bedzie 2000xp+ masz dzielik 1/5 looz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a wpadles na to ze to ja ci go sprzedalem:)nie przeszlo mi to nawet przez mysl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ja na twoim miejscu nawet bym o tym nie pisał na forum. To potwarz dla overclockera żeby zapomnieć o chłodzeniu chipsetu. Ja jak sprawdzałem max fsb to według kolejności. 1. wymieniłem chłodzenie na chipsecie ze śledzika na radiator chyba od pentiuma wysoki na 3cm i podstawa 40x40 2. Radiator na generatorze ICL (generator zegara) 3. Pamięci na najłagodniejsze ustawienia 4.Na drugim kompie na płytce ZX spradziłem karty czy chodzą na PCI 41 i agp 83 5.Ewentualnie zarzucam najnowszy bios do płyty no racja wstyd sie przyznac, ale skoro seryjnie wentyla nie bylo to bez kitu nawet mi przez mysl na poczatku nie przeszlo, ze brak takiego malego pizdryka moze byc powodem "slabego" o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 a wpadles na to ze to ja ci go sprzedalem:)nie przeszlo mi to nawet przez mysl :)i pomyslec ze Nyny potrafi byc uczciwy :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 gratulacje dobrego wyniku w piniedzialek montuje papsta 17 cm srednicy zamrozi mi mobo :twisted: to moze zamkne licznik a jak to niepomoze to polacze mostki i bedzie 2000xp+ masz dzielik 1/5 looz zapodaj sobie wentyl za 10 zl na chipset i juz powinno byc lepiej :P moze twoj procek podobnie jak moj ma wiekszy potencjal i stopuje bo przegrzewajacy sie chipset :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 A swoją drogą jest ktoś kto z WC i athlonem może sprawdzić potencjał mojego procka bo musze wiedzić czy jest sens wymieniać płyte i pamięć jeśli mi procek na więcej nie pójdzie do tej pory co osiągnołem na Athlonie XP 1,7+ z serii AGOIA 11*157 na 11*160 zabotował na Volcano 7+. Jak ma duży potencjał to jestem w stanie dokupić mu nawet peliter 170W. :)) ale jak mi na niewiele więcej pójdzie to sie nie będe w to bawił tylko dokończe WC i tyle. Namierzam sie na EPOXA na KT333 bo ma dużo opcji OC napięcie :) I wiem że on nie będzie mi ograniczał FSB. Acha chłodzenie chipsetu WC też jest przewidziane. Po cichu licze na WC na 1800 stabilne a z peliterem to około 1900 :)) Swoją drogą na swoim Shutlu zastosowałem taki trik że z chipsetu zdjąłem tego śledzika z wetylem i zamiasta tego założyłem przypoiłowany radiator któy kupiłem na WGK. Tak że żeberka są prostopadłe do kart w slotach czyli powietrze wylatujące z coolera na procku przelatuje przez radiator. Przez co nie potrzeba wentylatora na chipsecie. Chyba konstruktorzy Epoxa wyszli z tego samego założenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Jakis miesiąc temu miałem takie go samego proca jak Den i podobnie na mioch pamiątkach pc 2100 szedł stabilnie na fsb 160 niestyty to było wszystko co mogłem uzyskac Jednak po przełozeniu proca do MSI KT3 ultra i pamięciach ddr 333 szalał stabilnie na fsb 166 :twisted: Niestety obecny model 1800+ który posiadam jest strasznie kiepski do kręcenia :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Ale na starych pamięciach wogule ci sie uruchamiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Namierzam sie na EPOXA na KT333 bo ma dużo opcji OC napięcie I wiem że on nie będzie mi ograniczał FSB. Mam Epoxa 8k3a i własnie chipset chyba ogranicza mi FSB jutro założe wiatraczek i zobaczymy. A co do radiatora na czipie to jest on faktycznie tak założony że przelatuje przez niego powietrze z proca. Założyłem WC i teperatura na chisecie wzrosła znacznie (jakieś 10C) Tak wogóle to jak odnaleźć na MB ten generator ICL? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...