hotkey Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Witam. Ostatnio miałem ogromne problemy z dostaniem się na forum. Nie wiem czemu niemogłem się zalogować. Ale nie o tym chciałem. Moje plany dotyczące karty grafiki już kilka krotnie były zmieniane, jednak w końcu wiem mniejwięcej za ile. Sytuacja się trochę zmieniła, bo mój ojciec postanowił kupić także monitor. I teraz pytanka: 1) Czy na 19' pracuje się tak dużo lepiej, że by wydawać na nią $ :?: W zależności co odpowiedzieliście na pytanie 1): 2a) Jaką kupić 19'. Wmiarę tanią. No powiedzmy do 1400zł. 2b) Jaką kupić 17' Do 1200zł 3) Jaką kupić kartę grafiki za ok. 500zł(najlepiej w Krakowie). Powinnam mieć dobrą jakość obrazu(tu zależnie na 17' lub 19') i być w miarę szybka. Jak na razie mam kilka typów: - ATI Radeon 9000 64MB DDR TV-out 450.00 - ATI Radeon 8500LE 64MB DDRAM TV-out 550.00 (from bit www.bit.krakow.pl - RADEON 9000 64MB DDR TV-OUT 399 - GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS 555 (from Pcprojekt www.pcprojekt.pl Jestem otwarty na propozycje. Please pomóżcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Na 19" na pewno jest wygodniej. Jaką? Popatrz w parametry. Najłatwiej wybierać z tych co mają dobre odświeżanie i małą plamkę, reszta to już dla wytrwałych. Z kart grafiki ATI to najlepiej Radeona 8500, a najlepiej nie LE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Monitor 17" calowy spokojnie wystarcza....... Proponuje GF3 Ti200 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Monitor 17" calowy spokojnie wystarcza....... Proponuje GF3 Ti200 ! zgadzam sie z kolega :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 może i 17 wystarcza ale ja jak kupilem 17 flatronka to na drugi dzien poszedłem wymienic na 19 bo troszku dlamnie byla mala a teraz ma 19 Flatrona 915 FT + i jest superrrrr!!!! a pozatym zgadzam sie z kolegami gf3 ti200 w zupełnosci ci wystarczy :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Ewentualnie ATI Radeon 8500 LE ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Polecam 19" LG 915 Flatron plus ~1500 PLN... :roll: A co do grafiki: GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS to naprawdę dobra karta (w tej cenie)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 Z 19" tylko nie Flatrony i Samsungi na kineskopie DF ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 jak 17" to koniecznie samsung 757dfx... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 jak 17" to koniecznie samsung 757dfx...No nie wiem :? Widziałem kilka egzemplarzy i nie za bardzo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mam 2 takie w domciu, moj i siory... oba 1600x1200 @ 75hz obraz zyleta, 2048x1536 tez znosne tylko te 60hz (ale jak q3 bosko wyglada !!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 7 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2002 mam 2 takie w domciu, moj i siory... oba 1600x1200 @ 75hz obraz zyleta, 2048x1536 tez znosne tylko te 60hz (ale jak q3 bosko wyglada !!!)Nie ma jak efekt mory na pulpicie........ kolry są spox ale ta mora........ :wink: i geometria :wink: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Z 19" tylko nie Flatrony i Samsungi na kineskopie DF ! A to czemu? ------------------------------------------------------------------------------------ Mialem kiedys problem.. jaki wybrac monitor i po paru tygodniach testow wybor padl na jeden Samsung SyncMaster 959 NF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Z 19" za 1500 zł LG Flatron 915+ bedzie dobrym wyborem. Ale ja bym dorzucił jeszcze troche i wziął NEC' a lub Iiyama. Jeżeli decydujesz się na 17" to proponuje NEC FE750+ albo nowy model LG - Flatron 700P. Widziałem i jestem pod wrażeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Ja mam 19' samtrona prawie 2 lata ehm ale mogłem poczekać teraz dopiero sie pokazuja odpowiednie monitorki z wszystkich testów co czytałem to 17' jest bardziej dopieszczoneod 19' dobre są produkty NEC' Iiyama, Nokia , EIZO ale ostrzegam drogie z taniszych Samsung , LG, SAMTRON . Dobrze sie zastanow nad wyborem monitor raczej kupuje sie na dłurzej niz inne podzespoły wiec do tego interesu zawsze lepiej dołorzyć :lol: :lol: co do sklepów internetowych to najtaniej ma http://www.komputronik.pl/ Co do grafy nie widze duzej róznicy miedzy nimy oprócz punktów w 3DMARKU przedtwem iałem 2 Ge-force teraz radeona 8500 delux 128DDR jest róznica nie powiem ale w szczegółach :lol: :lol: jka to stare przysłowie mówi że własnie diabeł siedzi w szczegółach btw:a z portwela kasa leci :P :lol: jak mozesz to radze 8500 radka delux 64ddr niz 128ddr za mały przyros ceny do wydajnośći :evil: lepiej dołozyć do pamiatek. 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Napisałem, że nie mam kaski na 8500, choć bardzo bym go chciał. Jednak tak na wszelki wypadek napiszcie, jakiej firmy są dobre i tanie Radki 8,5k(jak z winem :lol: - Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :lol: ). No i pytanie odnośnie 9000, tudzież 9000Pro. Czy opłaca się na to wydawać $ jeśli, za podobne pieniądze można mieć GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS, lub ATI Radeon 8500LE 64MB DDRAM TV-out firmy firma(czyli nie wiem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Co do monitora Jesli juz masz kupowac - nie oszczedzaj na nim. Ja na twoim miejscu kupilbym 17" za te 1400zl (19" to 2000zl, dopiero wtedy cos pozadnego kupisz, a nie LG cyz Samsung). A jaki monitor 17" CTX (nie pamietam dokladnie nazwy ale wlasnie kolo 1400 kosztuje), Philips P20 - to sa moje type Grafa: GF3 IMHO bedzie najlepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Polecam 19" LG 915 Flatron plus ~1500 PLN... :roll: A co do grafiki: GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS to naprawdę dobra karta (w tej cenie)... tez sie zastanawiałem nad zmiana monitora na 19 cali. I dobe parametry za "niewygórowana" cena maja LG i Samsung. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...