Skocz do zawartości
hotkey

New grafa i monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio miałem ogromne problemy z dostaniem się na forum. Nie wiem czemu niemogłem się zalogować. Ale nie o tym chciałem. Moje plany dotyczące karty grafiki już kilka krotnie były zmieniane, jednak w końcu wiem mniejwięcej za ile. Sytuacja się trochę zmieniła, bo mój ojciec postanowił kupić także monitor. I teraz pytanka:

1) Czy na 19' pracuje się tak dużo lepiej, że by wydawać na nią $ :?:

W zależności co odpowiedzieliście na pytanie 1):

2a) Jaką kupić 19'. Wmiarę tanią. No powiedzmy do 1400zł.

2b) Jaką kupić 17' Do 1200zł

3) Jaką kupić kartę grafiki za ok. 500zł(najlepiej w Krakowie). Powinnam mieć dobrą jakość obrazu(tu zależnie na 17' lub 19') i być w miarę szybka. Jak na razie mam kilka typów:

- ATI Radeon 9000 64MB DDR TV-out 450.00

- ATI Radeon 8500LE 64MB DDRAM TV-out 550.00

(from bit www.bit.krakow.pl

- RADEON 9000 64MB DDR TV-OUT 399

- GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS 555

(from Pcprojekt www.pcprojekt.pl

Jestem otwarty na propozycje. Please pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i 17 wystarcza ale ja jak kupilem 17 flatronka to na drugi dzien poszedłem wymienic na 19 bo troszku dlamnie byla mala a teraz ma 19 Flatrona 915 FT + i jest superrrrr!!!! a pozatym zgadzam sie z kolegami gf3 ti200 w zupełnosci ci wystarczy :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam 2 takie w domciu, moj i siory... oba 1600x1200 @ 75hz obraz zyleta, 2048x1536 tez znosne tylko te 60hz (ale jak q3 bosko wyglada !!!)

Nie ma jak efekt mory na pulpicie........ kolry są spox ale ta mora........ :wink: i geometria :wink: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 19" tylko nie Flatrony i Samsungi na kineskopie DF !

A to czemu?

------------------------------------------------------------------------------------

Mialem kiedys problem.. jaki wybrac monitor i po paru tygodniach

testow wybor padl na jeden

Samsung SyncMaster 959 NF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z 19" za 1500 zł LG Flatron 915+ bedzie dobrym wyborem.

Ale ja bym dorzucił jeszcze troche i wziął NEC' a lub Iiyama.

Jeżeli decydujesz się na 17" to proponuje NEC FE750+ albo nowy model LG - Flatron 700P. Widziałem i jestem pod wrażeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 19' samtrona prawie 2 lata ehm ale mogłem poczekać teraz dopiero sie pokazuja odpowiednie monitorki z wszystkich testów co czytałem to 17' jest bardziej dopieszczoneod 19' dobre są produkty NEC' Iiyama, Nokia , EIZO ale ostrzegam drogie z taniszych Samsung , LG, SAMTRON .

Dobrze sie zastanow nad wyborem monitor raczej kupuje sie na dłurzej niz inne podzespoły wiec do tego interesu zawsze lepiej dołorzyć :lol: :lol:

co do sklepów internetowych to najtaniej ma

http://www.komputronik.pl/

Co do grafy nie widze duzej róznicy miedzy nimy oprócz punktów w 3DMARKU przedtwem iałem 2 Ge-force teraz radeona 8500 delux 128DDR

jest róznica nie powiem ale w szczegółach :lol: :lol:

jka to stare przysłowie mówi że własnie diabeł siedzi w szczegółach

btw:a z portwela kasa leci :P :lol:

jak mozesz to radze 8500 radka delux 64ddr niz 128ddr za mały przyros ceny do wydajnośći :evil: lepiej dołozyć do pamiatek. 8) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Napisałem, że nie mam kaski na 8500, choć bardzo bym go chciał. Jednak tak na wszelki wypadek napiszcie, jakiej firmy są dobre i tanie Radki 8,5k(jak z winem :lol: - Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie :lol: ). No i pytanie odnośnie 9000, tudzież 9000Pro. Czy opłaca się na to wydawać $ jeśli, za podobne pieniądze można mieć GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS, lub ATI Radeon 8500LE 64MB DDRAM TV-out firmy firma(czyli nie wiem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do monitora

Jesli juz masz kupowac - nie oszczedzaj na nim. Ja na twoim miejscu kupilbym 17" za te 1400zl (19" to 2000zl, dopiero wtedy cos pozadnego kupisz, a nie LG cyz Samsung). A jaki monitor 17" CTX (nie pamietam dokladnie nazwy ale wlasnie kolo 1400 kosztuje), Philips P20 - to sa moje type

Grafa: GF3 IMHO bedzie najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam 19" LG 915 Flatron plus ~1500 PLN... :roll: 

A co do grafiki: GAINWARD GF3 POWER PACK Ti/450 TV GS to naprawdę dobra karta (w tej cenie)...

tez sie zastanawiałem nad zmiana monitora na 19 cali.

I dobe parametry za "niewygórowana" cena maja LG i Samsung.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...