Skocz do zawartości
Kalwas

Kilkka zagwozdek które musze wyjaśnić?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy Shutla AK312 v.3

Czy naprawde ta płyta nie obsługuje zmiany mnożnika. Po co by była opcja w biosie. Wiadomo proca odblokowałem.

Napięcie maxymalne jakie moge ustawić na tej płycie to +0,100 co jeśli mnie nie myli to 1,8V czy max dla tej płyty to 1,8. Po ustawieniu wyższego napięcia w biosie załącza sie standardwe 1,7V.

A swoją drogą jest ktoś kto z WC i athlonem, z Warszawy alboz Radomia, może sprawdzić potencjał mojego procka bo musze wiedzić czy jest sens wymieniać płyte i pamięć jeśli mi procek na więcej nie pójdzie do tej pory co osiągnołem na Athlonie XP 1,7+ z serii AGOIA 11*157 na 11*160 zabotował na Volcano 7+.

Jak ma duży potencjał to jestem w stanie dokupić mu nawet peliter 170W.

)

ale jak mi na niewiele więcej pójdzie to sie nie będe w to bawił tylko dokończe WC i tyle.

Namierzam sie na EPOXA na KT333 bo ma dużo opcji OC napięcie

I wiem że on nie będzie mi ograniczał FSB.

Acha chłodzenie chipsetu WC też jest przewidziane.

Po cichu licze na WC na 1800 stabilne a z peliterem to około 1900 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy Shutla AK312 v.3 

Czy naprawde ta płyta nie obsługuje zmiany mnożnika. Po co by była opcja w biosie. Wiadomo proca odblokowałem.

Napięcie maxymalne jakie moge ustawić na tej płycie to +0,100 co jeśli mnie nie myli to 1,8V czy max dla tej płyty to 1,8. Po ustawieniu wyższego napięcia w biosie załącza sie standardwe 1,7V.

A swoją drogą jest ktoś kto z WC i athlonem, z Warszawy alboz Radomia, może sprawdzić potencjał mojego procka bo musze wiedzić czy jest sens wymieniać płyte i pamięć jeśli mi procek na więcej nie pójdzie do tej pory co osiągnołem na Athlonie XP 1,7+ z serii AGOIA 11*157 na 11*160 zabotował na Volcano 7+. 

Jak ma duży potencjał to jestem w stanie dokupić mu nawet peliter 170W. 

ale jak mi na niewiele więcej pójdzie to sie nie będe w to bawił tylko dokończe WC i tyle. 

Namierzam sie na EPOXA na KT333 bo ma dużo opcji OC napięcie

I wiem że on nie będzie mi ograniczał FSB. 

Acha chłodzenie chipsetu WC też jest przewidziane. 

Po cichu licze na WC na 1800 stabilne a z peliterem to około 1900 )

A ktory week?? tej AGOI?? moj byl 22 czyli 0220 poszedl max na 1928mhz 10x183mhz na 8KHA+ z VoltModem i 2.05V + WAtercooling + lod temp 36C :

Dołączona grafika . Bez lodu stabilnie chodzil na 1890mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem właśnie czy mnie napięcie na procu ogranicz.

Mam do ciebie prośbe czy mógłbyś sprawdzić na jakim napięciu wstaje ci procek na 1,8V.

na 1,8 V raczej wstanie na 1,8 V , dziwne byloby gdyby wstal na innym napieciu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że nikt nie ma Shutla albo udają że nie wiedzą o co chodzi.

Ja mam i wszystko działa ok. Cały czas miałem 8x146-150 na durniu i było ok. Więc nie wiem kto tu twierdzi że z tą zmianąmnożnika to pic na wodę.. :?

Testowałem też 7,5x164 i 7x166 i też chodziło.

8,5x140teżdziałało 11x100 też i wiele innych. NIe chce mi się wymieniać. Działa i tyle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Tomasir za odpowiedź bo myślałem że mnie olali.

A teraz wiem że to moja wina że nie zmieniłem mnożnika.

Tym samym moge obalić mit że jak połączymy mostki a nie zakleimy dziurek po laserze to proc nadaje sie do kosza.

Otóż robiąc to metodąz Toms Hardware nie zakleiłem dziurek.

Nieświadomie wsadziłem do kompa i bubel nie moge zmienić mnożnika.

Ostatnio dorwałem mikroskop i co widze dziurki pełne kleju trermoprzewodzącego usunołem go i dzisiaj sprawdze jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...