Pietia(lania) Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 To znaczy 2 sprawy dostalem dosc fajniutka bude z jakiegos p1 ale ma kilka defektow : pierwsze : Pomalowana jest na czarno jednak nie porecznie , tu bombel tu odprysk , jak to sciagnac , szczegolnie chodzi mi o frtont ktory jest z plastiku 2) ma wywiercony otwor na wentyl w bocznej scianie , jednak jest on krzywy i w zlym miejscu , jak go zaslonic ( pleksa nie wchodzi w gre bo , akurat ten otwor jest w mijscu gdzie przebiega "bekla pozioma" help , bo mam pare pomyslow do jej zmodowania , ale najpierw musze ja wyczyscic i uzdrowic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 panel moze sprobuj zamoczyc w rozpuszczalniku to farba moze mu ulegnie a jak nie to jakas szczoteczka ;] co do dziury na wentyl to: od wewnetrznej strony podkleilbym kawalek blaszki czy czegos co by sie trzymalo i nie odpadlo; powstanie nam taki dolek/wglebienie; teraz wystarczy to zaszpachlowac szpachlowka do metalu i ladnie wyszlifowac na rowno z calym bokiem potem jak to pomalujesz to nie bedzie znac ze tam byla kiedy dziura :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 stara farbe poprostu zeszlifuj :] papier scierny w lape,duzo cierpliwosci i dasz rade :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 stara farbe poprostu zeszlifuj :] papier scierny w lape,duzo cierpliwosci i dasz rade :] Powiedasz ze z plastiku tez da rade , bo z metalu sciagne slifiera z przystawka ( taka szczotka druciana ) , to moze powiesz jeszcze jaka gramature papieru uzyc do plastiku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 z "dwusetką" bedzie troche meczarnia :) to moze zapodaj 100 a potem dopiesc ladnie 200 zeby bylo gladko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 najpier 100 zeby pozdzierac brutalnie :] ,a pozniej 200 i 400 do wypieszczenia (zeby nie bylo rys,mozesz pozniej jeszcze drobniejszymi przejechac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 ale podklad powinien ladnie wszystko wypelnic takze przesadzac nie trzeba no chyba ze jest sie perfekcjonista ;] a tak btw Vip jakiego podkladu na plastik uzyles? moj jest niby normalny i nic do niego nie mam ale jak na moje oko cos mi smierdzi bo bardzo "penetruje plastik" i sie w niego wtapia, jak ostatnio pomalowalem kawalek zaslepki i jakis paproch sie dostal to przy prubie zdarcia paprochu wyrwalem tez kawalek plastiku ktory byl bardzo miekki :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 co do dziury na wentyl robisz tak kupojesz klej epoxydowyzywice (jedno i to samo) tylko klej nie zaden poxipol tilko cos zadzego np epoxy dragon od spodu przyklejasz cos rownego np folia aluminiowa potem jakas szybka kladziesz na rownym wycinasz z jakiegos materialu ksztalt dziury i tam gdzie masz dziure kladziesz warstwe epoxy potem material (najlepiej wlukno szklane, weglowe lub kevlar ale te 2 ostatnie kosztuja ok 200-300zl m2 a szklane ok 10-20zlm2 i najlepiej pare warstw) i znowu epoxy najlepiej pedzelkiem zeby dobrze nasiaklo i zostawiasz na czas az zywica z twardnieje potem odrywasz to co przyklejiles plaskie folia aluminiowa pewnie zostanie :) i mozesz zaszpachlowac nierownosc teorytycznie powinno byc mocne i ladnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 snieżka "tygrys" :D ... ostatnio usuwałem z rowera lakier do czystego chromu :lol: .. pisali ze z plastików podobno tez usunie ale cza sprawdzic czy nie uszkodzi danego modelu plastiku.. a z blachy idzie jak zły :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...